Παραδίδουν τους Ρομά της Θράκης στα… ταμεία της Άγκυρας!


Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ Ξάνθης προχώρησαν μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης και των όμορων νομών, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος του οργανισμού, που αφορά την επιδότηση νέων επαγγελματιών Ρομ.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και άναψαν φωτιές. Διαμαρτύρονται ότι ενώ έκαναν δαπάνες για το εν λόγω πρόγραμμα, εντούτοις ελάχιστοι πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη δόση του προγράμματος, πριν αυτό διακοπεί στις 13/04/10.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες που είχαν με την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση κι έτσι προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΑΕΔ Ξάνθης.

Στις δηλώσεις του ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, Σπύρος Μαζαράκης, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ, Ηλίας Συμεών, δήλωσε ότι ζητάει την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αλλά έκανε λόγο για το έσχατο μέσο πίεσης που έχουν οι ΡΟΜ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και η επίσημη πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη, επιδιώκουν να ενσωματώσουν στους τουρκογενείς της Θράκης, τους μουσουλμάνους Ρομά. Όλοι, φυσικά, κατανονούμε το μέγεθος του πολιτικού “ατοπήματος” της Ελληνικής κυβέρνησης (η οποία μετά τις περίφημες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Πομάκους της Θράκης, στους οποίους περήφανα δήλωσε πως θα δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης στην τουρκική γλώσσα) η οποία παραδίδει ένα ακόμη τμήμα Ελλήνων πολιτών στην αγκαλιά της Άγκυρας. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε την προ δύο ετών δήλωση – καταγγελία του προέδρου των Ρομά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της οποίας ξεμπρόστιαζε τον τότε αμερικανό πρόξενο Θεσσαλονίκης που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να δηλώσει “μειονότητα”… Η σημερινή κυβέρνηση, απλώς ξεπέρασε ακόμη και τον αμερικανό πρόξενο στην… ενδοτικότητα…

Έχουν σκεφθεί, άραγε, οι πολιτικοί αυτής της χώρας, πως οι αποδομητικές ενέργειές τους συγκλίνουν προς τον σχηματισμό της “εσχάτης προδοσίας”;
Έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν μεταφράζονται τα πάντα σε χρήμα;
Έχουν κατανοήσει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σημερινές τους αποφάσεις, ενέργεις και πράξεις και διόλου απίθανο να βρεθούν στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη για όλα όσα σήμερα ελαφρά τη καρδία πραγματοποιούν;
Και αυτή θα είναι η ευχάριστη εξέλιξη, γιατί δεν θέλει κανείς να φανταστεί την… δυσάρεστη τροπή των εξελίξεων για τους πολιτικούς μας ταγούς…

Κωνσταντίνος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.