Η ψυχή μου βρίσκεται στα οδοφράγματα της Κερατέας


keratea1Οι κάτοικοι της Κερατέας, κάνουν πολλούς τώρα τελευταία να αισθάνονται αμήχανοι. Γιατί σε αντίθεση με τους αρκετούς συμβιβασμένους και καθηλωμένους στον καναπέ της αδράνειας (και να μην κρυβόμαστε, και της ανυπαρξίας), έχουν το θάρρος να κοιτάξουν την εξουσία και τα συμφέροντα που τη χειραγωγούν, στα μάτια.

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, 24 ώρες μαζί, στο μετερίζι της Κερατέας, κάνουν διπλοβάρδιες, για να μη μετατραπεί η πόλη τους σε σκουπιδότοπο. Και να διαμηνύσουν σε όλους ότι έτσι είναι γαλουχημένοι: «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω». Έμπρακτα, θαρραλέα, ηρωικά θα έλεγε κανείς.

Μόνοι τους, καθώς ΟΛΑ τα κόμματα αποφεύγουν να χτυπηθούν με το επιχειρηματικό κατεστημένο και τους αφήνουν πολιτικά ακάλυπτους (πού είναι η αντιπολίτευση, οέο;). Φυσικά, μόλις «ηρεμήσουν» τα πράγματα, οι ψηφοζήτουλες θα σκάσουν μύτη, ακόμα και αυτοί της κυβέρνησης, σαν να μην έγινε τίποτα… Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα πέσει πολύ κλούβιο αυγό!

Σας ευχαριστώ συμπολίτες της Κερατέας!

Κάθε φορά που αισθάνομαι ότι λυγίζω και ότι ο αγώνας για ένα καλύτερο και ΕΛΕΥΘΕΡΟ αύριο είναι μάταιος, έρχονται κάποιοι Έλληνες να μου υπενθυμίσουν ότι σε αυτόν τον τόπο κατοικούν ανδρείοι. Φυσικά, χαίρομαι όταν κάνω αυτή τη διαπίστωση.

Στους μαύρους και άραχνους καιρούς του μνημονίου και της υποδούλωσης στην τρόικα και στα διεθνή χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, δεν είναι λίγο να γνωρίζει κανείς ότι στην επικράτεια της χώρας ευδοκιμούν τα «γαλατικά» χωριά, που αντιστέκονται, σώζοντας την τιμή όλων μας. Ότι ανάμεσά μας ζουν πολλοί Αστερίξ & Οβελίξ, οι οποίοι τιμούν τον τίτλο ΕΛΛΗΝΑΣ. Ότι οι κλέφτες και οι αρματωλοί πρόγονοί μας, άφησαν πίσω τους το ανυπότακτο πνεύμα τους. Ότι δεν λείπουν στρατιώτες για την Ελλάδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Γιατί η Κερατέα, συμβολίζει όλη την Ελλάδα, άσχετα αν πολλοί αδυνατούν να το κατανοήσουν.

Ας αφήσουν κάποιοι τα «ψόφια»

Δεν θα πέσω στην παγίδα να επικρίνω πράξεις ή «πράξεις», στο πλαίσιο ενός υποκριτικού καθωσπρεπισμού, που όλως τυχαίως, βολεύει μόνο την εξουσία. Για ό,τι συμβαίνει στην Κερατέα, υπεύθυνο είναι το κράτος, που επιμένει να προωθεί κάτι (για λογαριασμό τρίτων), το οποίο βρίσκει αντίθετους ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της περιοχής.

Για να μην μας κοροϊδεύουν: αν κάποιος ασκεί βία στην Κερατέα, αυτός είναι η κυβέρνηση, που έφτασε να στείλει τα ΜΑΤ ακόμα και μέσα στα σπίτια των πολιτών. Οι τελευταίοι υπεραμύνονται της πόλης τους, των περιουσιών τους, αλλά και της ποιότητας ζωής τους. Και έχουν απόλυτο δίκιο…

By the way: μπορούμε όλοι να παραβρεθούμε στο τριήμερο φεστιβάλ που θα γίνει στην Κερατέα από τις 8, μέχρι και τις 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και να εκφράσουμε έτσι τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εκεί συμπολιτών μας, για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο τους. Γιατί αν «πέσει» η Κερατέα, αύριο θα έρθει και η σειρά της δικής μας πόλης. Και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι;

Νίκος Χιδίρογλου

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.