Πέντε νεογέννητα στη θάλασσα!


ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΣΑ

Το είπε και τόκανε ο Καντάφι. Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η ροή μεταναστών από την Λιβύη προς τις χώρες της Μεσογείου, υπό μορφήν… απόβασης!

Από το καλοκαίρι του 2010 ο συνταγματάρχης είχε προειδοποιήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι αν δεν λάβει το ποσό των 5 δις ευρώ, πολύ σύντομα η Ευρώπη θα γινόταν «μαύρη».

Ήδη στη Μάλτα έφθασαν με δύο πλοία πάνω από 500 μετανάστες από την Σομαλία και την Ερυθραία, με χώρα προέλευσης τη Λιβύη. Οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, πολλοί από αυτούς ζούσαν και εργάζονταν στη Λιβύη χωρίς έγγραφα και όλα δείχνουν πως το καθεστώς σε πρώτη φάση «ξεφορτώνεται» συστηματικά τους αλλοδαπούς, παράνομους και πιο αδυνάμους, δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα στην Ευρώπη. 

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να απελευθερωθεί το ιταλικό νησί Λαμπεντούσα από την πολιορκία των χιλιάδων μεταναστών, με την βοήθεια έξι επιβατικών πλοίων.

Οι υποδομές του νησιού έχουν πλήρως καταρρεύσει, ο δήμαρχος ενημερώνει ότι υπάρχει έλλειψη δύο χιλιάδων μερίδων φαγητού ημερησίως, ενώ η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έχει καταληφθεί από κατοίκους του νησιού που διαμαρτύρονται, απαιτώντας άμεση απομάκρυνση των εισβολέων.

Την ίδια ώρα, το λιμάνι του σικελικού νησιού έχει αποκλειστεί από ψαράδες, που έχουν τοποθετήσει κάθετα τα πλοιάρια τα οποία κατάσχονται μετά την αποβίβαση των μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί η κατάπληξη των στελεχών του ιταλικού λιμενικού σώματος, όταν, κατά την διάσωση 150 Σομαλών προερχομένων από την Λιβύη των οποίων το σκάφος είχε βουλιάξει, βρήκαν μέσα στο νερό να παλεύει με τα κύματα μια έγκυο, αλλά και… πέντε νεογέννητα!

Παράλληλα, οι ιταλικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν πως επείγει η άμεση εκκένωση του νησιού, καθώς πολύ σύντομα οι μολυσματικές ασθένειες θα πάρουν διαστάσεις επιδημίας.

Ήδη περί τους χίλιους μετανάστες έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στον καταυλισμό της Μαντουρίας, έξω από τον Τάραντα.

elzoni.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.