Τυχαίο; Δε νοµίζω!!


Του Γιώργου Ζιμπίδη

Τελικά όσο και να θέλουµε να τους πιστέψουµε, κάνουν ότι µπορούν για το αντίθετο, µε αποτέλεσµα να χάνουν και τα τελευταία ψήγµατα της αξιοπιστίας τους….
Καλά, δηλαδή που είναι οι Τροϊκανοί και οι συν αυτώ, και µαθαίνουµε, δυστυχώς, κάποιες αλήθειες. Εκεί καταντήσαµε! Η πλέον έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ενηµέρωσης του έλληνα πολίτη να είναι η Κοµισιόν, Ο Στρός Καν, ο Ολι Ρεν και οι υπόλοιποι! Τυχαίο; Δε νοµίζω!
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι µέχρι και πριν λίγες ηµέρες σύσσωµη η κυβέρνηση δήλωνε, µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να µειωθούν περισσότερο οι µισθοί στο δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το ίδιο διάστηµα ο Υπουργός των Οικονοµικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διερρήγνυε τα ιµάτια του στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι δεν θα υπάρξει νέα περικοπή στις συντάξεις.
Και ξαφνικά, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, πληροφορηθήκαµε εµβρόντητοι, ότι η εκποίηση, διότι περί εκποίησης πρόκειται, της δηµόσιας περιουσίας κρίνεται επιβεβληµένη, προκειµένου να εισπραχθούν 50 δις ευρώ και να µην οδηγηθούµε, αναγκαστικά, σε νέες µειώσεις µισθών και συντάξεων.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή, το είχαν έτοιµο και απλά περίµεναν να δουν το τι θα γίνει µε την «αξιοποίηση» της δηµόσιας περιουσίας. Εάν κάτι στράβωνε και δεν προχωρούσε, τότε θα έβγαιναν, κλαίοντες, να µας ανακοινώσουν, µε βαρυσήµαντο διάγγελµα, φαντάζοµαι, του Πρωθυπουργού, όπως έγινε και στο παρελθόν, ότι προκειµένου να σωθεί η χώρα και να βγει από την κρίση, απαιτούνται και νέες γενναίες θυσίες.
Προς το παρόν το γλυτώσαµε! Όχι οριστικά, όµως, καθώς και πάλι από την Κοµισιόν και τους Τροϊκανούς µάθαµε ότι το Νέο Σύµφωνο για το ευρώ, προβλέπει ότι «το κόστος εργασίας θα παρακολουθείται µέσω της σύγκρισης µε τις εξελίξεις σε άλλες χώρες της Ζώνης του ευρώ και τους κυριότερους συγκρίσιµους εµπορικούς εταίρους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τι σηµαίνει αυτό; Με απλά λόγια, οι µισθοί, από εδώ και πέρα, θα καθορίζονται σε συνάρτηση µε το λεγόµενο «κόστος εργασίας» που καταγράφεται στους κύριους εµπορικούς εταίρους της ΕΕ, δηλαδή στις αναδυόµενες οικονοµίες της Ασίας (Κίνα, Ινδία) και άλλων χωρών του πλανήτη, στις οποίες οι εργαζόµενοι αµείβονται µε µισθούς πείνας.
Και δεν είναι µόνο αυτό! Μάθαµε και άλλες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στα εργασιακά θέµατα, από την επίσηµη πληροφόρηση της Κοµισιόν!
Όπως την προγραµµατισµένη, εντός των προσεχών ετών, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης! «Ευθυγράµµιση της ηλικίας συνταξιοδότησης µε το προσδόκιµο ζωής», προβλέπει το νέο Σύµφωνο! Οσο περισσότερο δηλαδή ζουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο θα πρέπει να εργάζονται!
Όπως το ετήσιο δεσµευτικό πρόγραµµα λιτότητας, σύµφωνα µε το οποίο οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ανέλαβαν τη δέσµευση να µειώνουν κατά 1/20 το χρόνο τη διαφορά µεταξύ του ύψους του χρέους του κάθε κράτους – µέλους και του όρου που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, για χρέος µέχρι 60% του ΑΕΠ. Στην περίπτωση της Ελλάδας, µε σηµερινό χρέος 147% του ΑΕΠ, η µείωση κατά 1/20 το χρόνο σηµαίνει µείωση περίπου 15 δισ. ετησίως.
Αλήθεια, άκουσε κανείς από εσάς, τίποτε για όλα τα παραπάνω, από επίσηµα κυβερνητικά χείλη; Από τον πρωθυπουργό; Τον υπουργό των οικονοµικών; Από κάθε άλλο αρµόδιο κυβερνητικό στέλεχος;
Τυχαίο; Δε νοµίζω!! Πώς να τους εµπιστευτείς, λοιπόν, όσο και να θέλεις να το κάνεις;

εστάλη από eleftheriskepsii

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.