«Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν»


Αυτό μας καλεί να κάνουμε το περιοδικό Economist, αναφερόμενο τόσο στη χώρα μας όσο και στη Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Δηλαδή καλεί όλους μας να το παραδεχτούμε ότι έχουμε πτωχεύσει, ώστε να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να αντιμετωπίσουμε επιτέλους την πραγματικότητα.

Είναι ίσως αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Λοβέρδος και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν βγει ως προπαγανδιστική εμπροσθοφυλακή για να ετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου να σκάσει το μεγάλο μαντάτο. Βέβαια για τους γνωρίζοντες απλή αριθμητική είναι πασίδηλο από πολύ καιρό ότι το χρέος δεν βγαίνει και ότι θα πρέπει να γίνει και επίσημα η παραδοχή της χρεοκοπίας, προχωρώντας άμεσα είτε σε άμεση χρεοκοπία είτε σε αναδιάρθρωση. Μια ματιά μόνο στην ψηφοφορία που γίνεται σ’ αυτό εδώ το blog, θα σας πείσει. Το θέμα είναι ποιος θα πει το «Δυστυχώς Επτωχεύσαμε». Βλέπετε ότι πολιτικά αναστήματα σαν του Τρικούπη δεν υπάρχουν σήμερα. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε ψοφοδεή πολιτική ελίτ, η οποία από την εξουσιομανία της, έχει θεοποιήσει το πολιτικό κόστος και αρνείται να παραδεχτεί ακόμα και την πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα εκατομμύρια Έλληνες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση», συνεχίζει ο Economist. Μάλιστα ρίχνει το μεγάλο φταίξιμο για τη χρεοκοπία της χώρας μας στην ΕΕ, οι ηγήτορες της οποίας (βλέπε Μέρκελ κ.λ.π.), με τις εμμονές του για μείωση των ελλειμμάτων σκοτώνουν την ανάπτυξη και κάνουν αδύνατη την αποπληρωμή των χρεών.

Μάλιστα ο Economist, χαρακτηρίζει ως «σαχλαμάρα και αποτυχία» την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της 25-3-2011 και θεωρεί ότι το εμπόδιο δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό, καθόσον τα κράτη που ηγούνται της ΕΕ και η ΕΚΤ είναι αντίθετα στην αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία για τον Economist είναι επιβεβλημένη.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.