Σαν δούλοι, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε στα κορμιά μας


Δεν μας ανήκει ούτε το σώμα μας. Έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση του ΔΝΤ και με προσχέδιό της εισάγει το θέμα της μη αυτοδιάθεσης του σώματός μας. Οι πολίτες αυτής της χώρας, μεταβάλλονται πλέον σε κανονικές μηχανές παραγωγής ακόμη και οργάνων προς μεταμόσχευση!!! Κανείς δεν εξαιρείται, εκτός εάν επικοινωνήσει με την αρμόδια αρχή και υπογράψει την μη συναίνεσή του.

Άσχετα, αν ΠΟΥΘΕΝΑ στο Σύνταγμα της Ελλάδας δεν αναγράφεται κάτι σχετικό… Αλλά, σε ποιό Σύνταγμα να αναφερθούμε, όταν αυτό έχει καταπατηθεί ποικιλοτρόπως από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός να καταγγείλει, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα να εγείρει έμπρακτα διαμαρτυρία εναντίον αυτών που συνειδητά καταπατούν και παραβιάζουν οποιονδήποτε νόμο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών μας…;

Το σώμα μας δεν ανήκει, πλέον, σε εμάς. Είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία αποφασίζει να το παρέχει όπως η ίδια νομίζει, όπου νομίζει και με ό,ποια ανταλλάγματα νομίζει… Ποιός σας είπε πως είστε άνθρωποι; Ποιός σας είπε πως δεν είστε αντικείμενα προς εκμετάλλευση, κάθε είδους, προκειμένου να μείνουν ικανοποιημένοι αυτοί που σας κυβερνούν… Μικροί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, που δεν μας αξίζει ούτε ένα θαύμα… αυτοί είμαστε… και ως τέτοιοι θα καταγραφούμε στην ιστορία, αφού ανεχόμαστε εκτρωματικούς εγκεφάλους να αποφασίζουν -με νόμους- ακόμη και την τιμή στον… θάνατό μας!

Αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε να έχουμε αυτοδιάθεση στο ίδιο μας το σώμα, ενώ η κυβέρνηση αναγνωρίζει διάφορες «αυτοδιαθέσεις», «διαθέσεις» και θέσεις που μειώνουν στο σύνολό της την ίδια την χώρα…! «Απορία ψάλτου βηγξ», θα μου πείτε, και θα έχετε απόλυτο δίκιο, αφού στην αποικία του ΔΝΤ, οι υπάνθρωποι οφείλουν τα πάντα στις «δάνειες δυνάμεις», τις οποίες οφείλουν να ξεπληρώσουν (για τις «χορηγίες» των πολιτικών) ακόμη και με το ίδιο τους το σώμα!!!

Προς, Θεού, μην τολμήσετε να αναρωτηθείτε κατά πόσο έχουμε τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, κατά πόσο έχουμε τον έλεγχο και την ανεξαρτησία της ίδιας της χώρας μας, αφού η κυβέρνηση-τσίρκο αποφάσισε πως δεν έχουμε τον έλεγχο ούτε του ίδιου του σώματός μας… Φυσικά δεν έχουμε τον έλεγχο στο Αιγαίο, στη Θράκη ή ό,που αλλού… Φυσικά η κυβέρνηση δεν έχει αυτοέλεγχο, αλλά άγεται και φέρεται από τις εντολές των διεθνών τρομοκρατών που επικάθησαν στην «βολική» Ελλάδα…

Ποιο δικαίωμα, άραγε, έχουμε στην ίδια μας τη ζωή; Ποιο δικαίωμα έχουμε να υπερασπίζουμε τα πιστεύω μας ή ακόμη και τις ιδεοληψίες μας; Προφανώς τα δικαιώματα ανήκουν σε λαούς που σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό και το αποδεικνύουν στον οποιονδήποτε τους αμφισβητήσει.

Κι εμείς, οι Έλληνες, έχουμε απωλέσει το δικαίωμα να λογιζόμαστε ως ανθρώπινα όντα.

Και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή μας το απωλέσαμε και το παραδίδουμε καθημερινά, αφού δεν διαολοστέλνουμε τον συρφετό των τρωκτικών, των διεθνών λωποδυτών και των τσακαναογλυφτών τους, που μας έχουν καθίσει στο σβέρκο και μας σοδομίζουν καθημερινά, χωρίς καμία διαμαρτυρία, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς καμία αντίσταση εκ μέρους μας.

Στους «δανειστές» μας, δεν οφείλουμε μόνο τις θάλασσες και τα βουνά μας, δεν τους οφείλουμε μόνο το κάθε πλουτοπαραγωγικό στοιχείο της χώρας μας, δεν τους οφείλουμε τον ουρανό και το νερό της βροχής… τους οφείλουμε τον αέρα που αναπνέουμε και τους παραδίδουμε το δικαίωμα στη ζωή και στον θάνατό μας.

Ποιόν λόγο έχουν, άραγε, να μας σεβαστούν ή να μας φοβηθούν αυτά τα αρπακτικά, όταν πρώτοι εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό;

Κωνσταντίνος
Η απόφαση-προσχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου περί απωλείας στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των πολιτών

Τη δυνατότητα αφαίρεσης οργάνων από υποψήφιο δότη χωρίς να απαιτείται συναίνεση από συγγενείς προβλέπει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις», που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το προσχέδιο εισάγει τον όρο «εικαζόμενη συναίνεση», που σημαίνει ότι εφ’ όσον ο υποψήφιος δότης δεν είχε δηλώσει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων την αντίθεσή του στη δωρεά οργάνων του όσο ζούσε, θα μπορούν να αφαιρούνται τα όργανα μετά τον θάνατό του.

Το προσχέδιο προβλέπει επιπλέον τη διεύρυνση του βαθμού συγγένειας (από τον 2ο στον 4ο βαθμό) στις ζώσες μεταμοσχεύσεις, ενώ επιτρέπει την αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη με τον οποίο ο ασθενής έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ή συνδέεται αισθηματικά (απαιτείται άδεια με δικαστική απόφαση). Σε περίπτωση που μεταξύ δότη και λήπτη δεν υπάρχει ιστοσυμβατότητα, πραγματοποιείται η αφαίρεση οργάνου και ταυτόχρονα ο ασθενής προτάσσεται στην κατάταξη στο εθνικό Μητρώο με τους λήπτες.

Έτσι, σε εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση μας καθιστά όλους στο εξής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Θα εξαιρούνται μόνο όσοι θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανών πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του, κι αυτό ονομάζεται εικαζόμενη συναίνεση.

Κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ αλλά η δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Επίσης, και αυτό το σημείο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα – νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Επίσης, από το προσχέδιο προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση οργάνων από ζωντανό δότη.

Το ζήτημα αυτό που αφορά κυρίως τους νεφρούς, μέρος του ήπατος και άλλα όργανα, επιτρέπει τη μεταμόσχευση από ζώντα δότη μόνο στον ή στη σύζυγό του, σε ασθενή με τον οποίο υπάρχει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και 4ο βαθμό εξ αίματος και 2ο βαθμό εξ αγχιστείας, αλλά και σε πρόσωπο που υπάρχει άμεση προσωπική και συναισθηματική σχέση.

Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να δίνεται ειδική άδεια με δικαστική απόφαση αφού ελεγχθούν όλες οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντα δότη αλλά και η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, της ουσιαστικής σχέσης και του συναισθηματικού δεσμού που έχει ο δότης με τον λήπτη.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων, θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ ενώ θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στο Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο προσχέδιο προβλέπονται ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρότερες ρυθμίσεις του προβλέπουν ακόμη και κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.