800.000 μετανάστες εκτός ΕΕ βρίσκονται στην Ελλάδα!


Τα στοιχεία της Eurostat για τον αριθμό των πολιτών άλλων χωρών που ζουν στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ δείχνουν ότι η Ελλάδα φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών που δεν προέρχονται από την Ευρώπη, μετά την Ισπανία.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας το 2010 καταγράφηκαν επισήμως… 954.800 αλλοδαποί (8,4% του συνολικού πληθυσμού), από τους οποίους 163.100 (1,4%) ήταν πολίτες χωρών μελών της ΕΕ και 791.700 (7%) προέρχονταν από άλλες χώρες.

Μεγαλύτερη αλλοίωση του εθνικού και ευρωπαϊκού χαρακτήρα του πληθυσμού της παρουσιάζει μόνο η Ισπανία, οι μετανάστες της οποίας που δεν προέρχονται από την ΕΕ αποτελούν το… 7,3% του πληθυσμού. Πολύ μεγάλα ποσοστά παρουσιάζουν και οι Λετονία (17%) και Εσθονία (15,1%), αλλά αυτό οφείλεται στους γηγενείς ρωσόφωνους πληθυσμούς που φιλοξενούν.

Η Ισπανία εξάλλου έχει προσελκύσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών της ΕΕ (5,1%), ενώ μετά το Λουξεμβούργο, διοικητικό κέντρο της ΕΕ, αναμφισβήτητη πρωταθλήτρια είναι η Κύπρος, με 10,4%.

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 χωρών μελών οι πολίτες που διαμένουν σε χώρα άλλη από αυτή της προέλευσής τους φτάνουν τα 32,4 εκατ. άτομα, ποσοστό 6,5% του πληθυσμού. Η εσωτερική μετανάστευση φτάνει το 2,5% και τα 12,3 εκατ. πολίτες, ενώ οι μετανάστες από άλλες χώρες ανέρχονται σε 4% του συνολικού πληθυσμού ή 20,1 εκατ. πολίτες

hellenicspace

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.