Αφόρητες πιέσεις και βρώμικα παιχνίδια για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


Πολύ βρόμικα παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδας και με ανυπολόγιστες συνέπειες, φαίνεται ότι παίζουν οι ξένοι. Λίγες ώρες μετά την προδημοσίευση του άρθρου του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο ανέφερε ότι το ΔΝΤ άλλα γραμμή και ζητά από την Ελλάδα αναδιάρθρωση χρέους, ήλθε η διάψευση.

Στελέχη του ΔΝΤ δήλωσαν ότι δεν είναι στο σωστό το δημοσίευμα και ότι στηρίζουν την Ελλάδα. Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είπε στο Reuters: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

Αλλά και η Κομισιόν δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος η Ελλάδα να προχωρήσει τώρα σε αναδιάρθρωση. «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης (της ελληνικής οικονομίας) και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γενς Μέστερ.

Και τώρα τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά: Είναι ηλίθιοι εκεί στο περιοδικό Spiegel και δεν κατάλαβαν καλά τι τους είπαν οι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΝΤ; Δε νομίζουμε.

Είναι «κωλοτούμπες» στο ΔΝΤ και άλλα λένε τη μια ημέρα κι άλλα την άλλη; Πιθανότατα.

Μήπως απλά διαψεύδουν κάτι που είναι αναπόφευκτο για να μην προκαλέσουν πανικό; Πιθανό. Σκεφτείτε ότι ο Τιτανικός βούλιαζε και ο καπετάνιος διαβεβαίωνε ότι το πλοίο είναι αβύθιστο.

Υπάρχει και η περίπτωση του «σκοτσέζικου ντους» ώστε να πιεστεί η Ελλάδα να λάβει αποφάσεις που μέχρι τώρα δεν παίρνει. Να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα πάντα και να πάψει ο κόσμος να αντιστέκεται. Το δίλημμα που τίθεται είναι ξεκάθαρο από τους δανειστές μας. Ή πουλάτε ακίνητα και ΔΕΚΟ τώρα, ή χρεοκοπείτε. Τι θα απαντήσεις όταν σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;

Κι όλα αυτά δεν είναι ασύνδετα με χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» σήμερα που λέει ότι ο Ολι Ρεν σηκώνει τα χέρια ψηλά και η Πέμπτη δόση του δανείου άνω των 8 δις που πρέπει να δοθεί το Μάιο είναι στο αέρα. Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις είτε ότι πράγματι έχουμε χρεοκοπήσει αλλά δεν μπορούμε να το πούμε επίσημα είτε ότι πρέπει να πάρουμε άμεσα επώδυνες αποφάσεις για ξεπούλημα της Ελλάδας.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.