Θρίλερ με το έλλειμμα, έρχονται νέα μέτρα


Σημαντική απόκλιση σημειώνει το περσινό έλλειμμα καθώς διαμορφώνεται στα επίπεδα του 10,6% του ΑΕΠ ή στα 24,6 δισ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Eurostat , αργά το βράδυ της Πέμπτης, το έλλειμμα προσδιορίζεται στο 10,6%.

Όπως δημοσιεύει και το euro2day, το γεγονός ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις σημαίνει αυτόματα νέα μέτρα αφού οι προηγούμενοι στόχοι ήταν 9,5% του ΑΕΠ και 22 δισ. ευρώ.

Έτσι θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη και πληρώσουμε παραπάνω 4,4 δις ευρώ, 2,6 δις ευρώ από την ανοδική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 και άλλα 1,8 δις ευρώ για την κάλυψη των αποκλίσεων του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Στόχος είναι το έλλειμμα του 2011 να υποχωρήσει στα 17 δισ. ευρώ, ενώ τα νέα μέτρα θα συζητηθούν τη Δευτέρα που θα μας επισκεφτεί το κλιμάκιο της τρόικας, ενώ και την Τρίτη θα έρθουν στην Αθήνα στελέχη της.

Όπως αναφέρει το euro2day, με την τρόικα θα οριστικοποιηθούν επίσης και τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Στρατηγικής (ΜΔΠΣ) 2012 – 2015 ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που στοχεύει στην έλευση 50 δις. ευρώ έως το 2015.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, το αυξημένο έλλειμμα οφείλεται σε τρεις παράγοντες: πρώτον στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα των ασφαλιστικών ταμείων, δεύτερον των υψηλότερων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης και τρίτον της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης το 2010. Το πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (01/04) εντοπίζεται κυρίως στα οικονομικά δεδομένα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat στις 26 Απριλίου, σημειώνει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο στα δημοσιεύματα για το ύψος του ελλείμματος.

“Τα στοιχεία αυτά ετοιμάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία και τα αποστέλλει στην Eurostat για έλεγχο.

Με δεδομένη την ανάγκη διαφύλαξης και περαιτέρω εμπέδωσης της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων της χώρας μας, το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει σχετικά δημοσιεύματα, πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τους θεσμικά υπεύθυνους φορείς”, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Μέχρι τις 26 του μήνα που η Eurostat θα ανακοινώσει το τελικό ύψος του ελλείμματος της περασμένης χρονιάς, μπορεί να ζητηθούν διευκρινίσεις και να υπάρξουν οριακές αυξομειώσεις.

hellenicspace

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.