Πόλη-σκουπιδοτενεκές ψυχών και ονείρων


Η κυβερνητική ατολμία ευνοεί την λαθρομετανάστευση

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που η ίδια η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει μείζον και εθνικό ζήτημα κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, απασχόλησε χθες τους βουλευτές της Αχαίας και τον Δήμαρχο Πατρέων.

Οι λαθρομετανάστες επέστρεψαν, ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε μέρα. Το ανθρωποκυνηγητό στο λιμάνι, στην είσοδο, στην πόλη, στην εθνική οδό και στις παρυφές της Πάτρας επαναλαμβάνεται χωρίς αντιμετώπιση από την Αστυνομία.

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε: “Το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, επανεμφανίστηκε στην Πάτρα και διογκώνεται όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να….αναπολεί την μικρή περίοδο κατά την οποία οι χιλιάδες λαθρομετανάστες απομακρύνθηκαν από την Πάτρα μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ τον Ιούλιο του 2009.

Η τοπική κοινωνία ζει τρομοκρατημένη από τον κίνδυνο νέων συμπλοκών ενόσω δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Υπουργείο αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό μόνο ως ένα γενικό πρόβλημα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την επικίνδυνη διάστασή του στην Πάτρα. Αλλά οι λαθρομετανάστες δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Κι όταν λέω όλα, εννοώ αυτό που αντιλαμβάνεται η τοπική κοινωνία και το αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση, αλλά αδιαφορεί: Οι άνθρωποι αυτοί, για να ταξιδέψουν στην Ιταλία είναι πρόθυμοι να χύσουν αίμα, το δικό τους ή και άλλων. Οι Πατρινοί δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην πόλη τους! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Πρέπει να εφαρμοσθεί μία ιδιαίτερη πολιτική για την αντιμετώπιση και την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα. Να λάβει εδώ και τώρα μέτρα προτού χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή από την αθρόα προσέλευση μεταναστών και την ανεξέλεγκτη παραμονή τους στην Πάτρα -η οποία σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται και από παραβατικές συμπεριφορές.”, είπε ο κ. Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Και συνέχισε: “Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Πάτρα δεν ζουν πολίτες Β΄ Κατηγορίας. Η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας, η ουσιαστική θωράκιση του λιμανιού με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και ο διαρκής έλεγχος των δρόμων προς την Πάτρα, ώστε οι αλλοδαποί και τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται να μην βρίσκουν εύκολη δίοδο προς το λιμάνι της πόλης, αποτελούν αποφάσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί! Γιατί δεν τα κάνει αυτά η Κυβέρνηση; Φοβάται ή απλώς γνωρίζει ότι είναι ανίκανη;”

Ο κ. Νικολόπουλος καυτηρίασε την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να αφήσει ουσιαστικά ανενεργή την ομάδα “Λ” της ΕΛΑΣ συντηώντας και την υπηρεσιακή καχεξία της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και μέσα με αποτέλεσμα τα κυκλώματα διακίνησης να συνεχίζουν ανεμπόδιστα το έργο τους.

“Ένα είναι το γεγονός και μία η απάντηση: Η Πάτρα πονάει και η Κυβέρνηση…κολυμπά στην ανικανότητα της!’ είπε ο κ. Νικολόπουλος στηλιτεύοντας την κυβερνητική πολιτική που όπως λέει περιορίζεται

Ο Βουλευτής Αχαΐας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η συμπεριφορά της στο πρόβλημα όχι μόνο το συντηρεί αλλά καθιστά πιο επικίνδυνη την κατάσταση”

Ο Βουλευτής επικαλέσθηκε τα αποτελέσματα της πολιτικής της Γαλλίας για την λαθρομετανάστευση. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστεύσεως περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες απελάθησαν, από τις γαλλικές αστυνομικές Αρχές τους πρώτους έξι μήνες του 2010. Ο αρμόδιος Υπουργός Eric Besson τόνισε ότι στόχος της γαλλικής Κυβέρνησης είναι να απελαθούν, τουλάχιστον 28.000 παράνομοι λαθρομετανάστες.

“Ας ξεφύγουμε λοιπό από αδιέξοδες προτάσεις που έχουν συζητηθεί προ πολλού και έχουν αποτύχει. Οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών ερωτώνται από όλη την πόλη πως και πότε θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Πάτρα και τι αποτελέσματα είχαν τα τελευταία πέντε χρόνια οι Ελληνικές Αρχές σε επίπεδο απελάσεων κατά χώρα προελεύσεως και στον αγώνα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης”

Ευκαιρία απαντήσεων και…ανανέωση….δεσμεύσεων

“Τον προηγούμενο Μάιο η Κυβέρνηση απαντούσε ήξεις-αφήξεις..περί μελέτης και τελικής απόφασης Ειδικής Επιτροπής. Η δημιουργία του μεταναστευτικού κέντρου, παραμένει μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ευκαιρία να διερευνήσουμε και πάλι τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Σε επιστολή που έστειλα στον Πρωθυπουργό μεταξύ άλλων τονίζω:

“Πώς θα αισθανόσασταν εσείς, αν επισκεπτόσασταν μια ευρωπαϊκή πόλη και γύρω από το λιμάνι της βλέπατε ορδές εξαθλιωμένων ανθρώπων, κρεμασμένων στα κάγκελα ή να τρέχουν πίσω από νταλίκες για να μπουν μέσα και να κρυφτούν; Πολύ περισσότερο, πώς θα αισθανόσασταν αν λίγο έξω από το λιμάνι γινόσασταν μάρτυρας άγριων επεισοδίων; Ή πώς θα αισθανόσασταν, αν κάνοντας μία βόλτα στην πόλη βλέπατε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο Έτσι, φτάσαμε να ζούμε σε μία πόλη που δεν τιμά ούτε την ανθρωπιά μας, ούτε τον πολιτισμό μας ούτε την δημοκρατία μας, Πόλη-σκουπιδοτενεκές ψυχών και ονείρων, καταντήσαμε….”

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.