«ΣΠΙΘΑ» Θεσσαλονίκης (βίντεο)


Ομιλία στο «Ολύμπιον»

του Γιώργου Νικολαΐδη

Το φως της «Σπίθας» μεταλαμπαδεύτηκε και στη Θεσσαλονίκη του Βορρά. Με τα προβλήματα των ανθρώπων της, αλλά και την ελπίδα να μην έχει σβήσει.

Πρωί της Κυριακής (3 Απριλίου) και το «Ολύμπιον» γεμάτο κόσμο κάθε ηλικίας με ώριμη σκέψη και εσωτερική διάθεση για διαμαρτυρία. Κι έγιναν ενθουσιασμός οι κοινές προσδοκίες των ακροατών, καθώς οι ομιλητές κατάφεραν να βγάλουν προς τα έξω την περηφάνια των «Ανεξάρτητων Πολιτών της Σπίθας», με τον προβληματισμό τους για την κατάντια της Πατρίδας μας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την «ΣΠΙΘΑ» κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον πανεπιστημιακό Κώστα Ζουράρι, τον επ. καθηγητή χρηματοοικονομικών του ΑΠΘ Βασίλη Πολυμένη και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.

Τον επιτυχή συντονισμό είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Είναι η πρώτη συγκέντρωση της «ΣΠΙΘΑΣ», μετά την μεγάλη του «Βελλιδείου».

«Καυστικός» ο Κ. Ζουράρις, αναφέρθηκε στο πολιτειακό, στην κάκιστη οικονομική και πνευματική κατάσταση στην Ελλάδα, στις ευθύνες υπουργών, αλλά και ανθρώπων των Μ.Μ.Ε. Ακόμα και σε δικαστικούς κ.ά. υπευθύνους, που τις συνέπειες των λαθών και των τις παραλείψεις τους καλούνται οι πολίτες να αντιμετωπίσουν.

Ο  Β. Πολυμένης καυτηρίασε την εσφαλμένη λογική διαχείρισης του χρέους και την ανυπαρξία στρατηγικής για την αντιμετώπισή του μέσω διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μας. Υποστήριξε ότι η πώληση στρατηγικών στοιχείων για επαναγορά του χρέους είναι εσφαλμένη και δεν θα αποδώσει το προσδοκώμενο όφελος. Γιατί; Διότι η επαναγορά των ομολόγων θα γίνει σε τιμές υψηλότερες από αυτές που ισχύουν σήμερα στην αγορά.

Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, με χειροπιαστά παραδείγματα, κατέστησε σαφή την τραγική σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας.

Το ακροατήριο, με την σειρά του, εκδήλωσε τον (τεράστιο) προβληματισμό του. Εξωτερίκευσε (με κόσμιο τρόπο) την απαξίωση του (σε βαθμό απέχθειας) προς τους πολιτικούς. Με τις ερωτήσεις τους οι «Σπιθιστές» φανέρωσαν τη διάθεσή τους για πρωτεύοντα ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις.

Τέλος τα στείρα συνθήματα, τέλος τα δόγματα, όχι στην κατευθυνόμενη σκέψη. Τα κόμματα στον ρόλο τους, οι πολιτικοί στην αποστολή τους, η πολιτική στα πλαίσιά της.

Θα μπορούσε η «ΣΠΙΘΑ» να ηγηθεί μεγάλης μερίδας Ελλήνων και να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της, μιας και η δημιουργία κόμματος έχει αποκλειστεί;

Δείτε το βίντεο, πατώντας εδώ:

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.