Κλαίει ο Γιώργος: Οι φασίστες τελειώνουν το σύντροφο Γκμπαμπό! Χάνει άλλο ένα επίλεκτο μέλος και πρότυπο δημοκράτη, η ΣοσοαλΗστική Διεθνής


https://i0.wp.com/farm1.static.flickr.com/27/48074846_5f0d4dd23b_o.jpgΟ απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό (στη φώτο με τον Κόφι Ανάν στην έδρα του ΟΗΕ) βρίσκεται από χθες “σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του”, δήλωσε σήμερα στο Radio France International ο Αλί Κουλιμπαλί, διορισμένος από τον Αλασάν Ουαταρά πρεσβευτής της χώρας στο Παρίσι.

“Θεωρώ ότι ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρίσκεται εν ζωή. Μαθαίνω ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του”, δήλωσε ο διπλωμάτης, πρώην σύμβουλος του Αλασάν Ουαταρά, του εκλεγμένου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού που έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα.

“Το Αμπιτζάν έχει γίνει εστία φημολογίας και δεν θέλω να συμμετάσχω στην παραπληροφόρηση. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι από χθες επιδιώκει διαπραγματεύσεις. Δεν είναι πολύ αργά”, είπε προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει μέσω ποιού διαύλου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, ούτε εάν συμμετέχει μεσολαβητής σε αυτές.

Πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν το πρωί στο Αμπιτζάν, στην περιοχή του προεδρικού μεγάρου, μία ημέρα μετά την επέμβαση των δυνάμεων του ΟΗΕ και της Γαλλίας εναντίον των τελευταίων οχυρών θέσεων των πιστών στον Γκμπαγκμπό δυνάμεων με στόχο της καταστροφή των βαρέων όπλων του πυροβολικού με τα οποία έβαλλαν εναντίον των αμάχων.

Δεξί Εξτρέμ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.