Δίπλα στα σύνορα μας θα φτιάξουν οι Τούρκοι το νέο πυρηνικό τους εργοστάσιο-Η Ελλάδα κοιμάται


MΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στις Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλάρελι) φαίνεται οτι καταλήγουν να κατασκευάσουν τον τρίτο πυρηνικό σταθμό ενέργειας οι Τούρκοι, που εδω και καιρό τόνιζαν οτι θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην Κων/πολη. Tο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTVστην ιστοσελίδα του αποκαλύπτει την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί ο τρίτος πυρηνικός σταθμός ενέργειας βρίσκεται κοντά στο χωριό Ιγνέαντα, μια παραλιακή πόλη στην Μαύρη Θάλασσα, δηλαδή Βόρεια της Ανατολικής Θράκης. Η συγκεκριμένη πόλη απέχει 135 χιλιόμετρα απο το Διδυμότειχο.

Το NTV επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας που τονίζει οτι ” για τον τρίτο πυρηνικό σταθμό εξετάζονται κάποια συγκεκριμένα σημεία.
Αλλά ο χώρος που προκρίνεται μέχρι τώρα είναι η περιοχή Ιγνέαντα στη Θράκη.” Ο τούρκος αξιωματούχος υποστηρίζει οτι η επιλογή αυτή θεωρείται σωστή καθώς η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται απο τις ασφαλέστερες για το ενδεχόμενο σεισμού.
Στο Υπουργείο Ενέργειας έχουν θέσει ως στόχο μεχρι το 2023 να λειτουργούν 3 πυρηνικοί σταθμοί που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 15.000 ΜW. O ένας θα βρίσκεται στην περιοχή Άκκουγιου στη Νότια Τουρκία βορεια της Κύπρου, ο δεύτερος στη Σινώπη στη βόρεια Τουρκία και ο τρίτος όπως φαίνεται δίπλα απο τα σύνορα μας στην Ανατολική Θράκη.
Ολοι οι πυρηνικοί σταθμοί ενδέχεται να χτιστοτύν δίπλα στη θάλασσα για να λειτουργούν τα συστήματα ψύξης με θαλασσινό νερό.

onalert

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.