Σφυροκόπημα της οικονομικής πολιτικής στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ


Β. Παπανδρέου: «Γιώργο άλλαξε πολιτική»

Μέσα σε έντονο κλίμα δυσαρέσκειας πραγματοποιείται το ΚΤΕ Οικονομικών με τους βουλευτές να επικρίνουν ανοιχτά την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης.

Είναι  μάλιστα χαρακτηριστικά τα λόγια της κυρίας Βάσως Παπανδρέου προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν ο δεύτερος ολοκλήρωσε την ενημέρωση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και για τις εγγυήσεις ύψος 30 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες,  που του είπε «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής. Όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και στο τέλος τα παίρνουμε».

O υπουργός Οικονομικών αντέτεινε ότι “αναλόγως τι εννοούμε νέα μέτρα. Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά τοπικές ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις”.
Σύμφωνα, πάντως, με αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος η φράση της κυρίας Παπανδρέου «εκφράζει την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».
“Θα πάμε σε αναδιάρθρωση σε δύο χρόνια…”
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η κα Βάσω Παπανδρέου εκτίμησε ότι “είναι πιθανό το 2013 να πάμε σε αναδιάρθρωση” με τον υπουργό Οικονομικών να αντιτείνει ότι  “δεν θα χρειαστεί”.

Ωστόσο και άλλοι βουλευτές εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την οικονομική πολιτική.

Η κα. Σοφία Γιαννακά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “νιώθω πως θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση αλλά είμαστε ανακόλουθοι ως προς τις δεσμεύσεις μας”.

Η δε κα. Νάντια Γιαννακοπουλου, απευθυνόμενη προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήταν ιδιαίτερα αποδοκιμαστική: “Δεν με έχετε πείσει, ως αντιπολίτευση είχαμε ανέβει στα κεραμίδια για τα 28 δισ. προς τις τράπεζες, τώρα κάνουμε τα ίδια!”

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι “χρειαζόμαστε ισχυρό τραπεζικό σύστημα για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες”…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.