υστερα τι;


Είμαστε μια παρέα τεσσάρων ατόμων από 60-65 χρονών. Έχουμε περάσει σκληρές ώρες δουλειάς . Ατέλειωτες ώρες συζητήσεων πάνω στα Εθνικά, πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά, παιδαγωγικά(όλοι είχαμε και έχουμε παιδιά μορφωμένα και άνεργα), και οποιουδήποτε άλλου ενδιαφέροντος θέματα. Σαν συνταξιούχοι, πάντα ο τόπος συνάντησης ήταν κάποιου φίλου η αυλή ή το σπίτι κάποιου. Η Σημερινή φιλοσοφική (αμπελοφιλοσοφία αλλά με υπογραφή γνησιότητας) συζήτηση έχει ως εξείς.

Θέμα 1. Ο Πάγκαλος (καλός σε όλα) έχει κατά την Real news το 30,2% την αντιπάθεια του λαού. Ο Παπακωνσταντίνου το 30,1%. Αν τα προσθέσουμε , έχουμε 60,3% αντιπάθεια στο πρόσωπο του ΓΑΠ.

Θέμα 2. Το βαθύτερο ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τον Παπακωνσταντίνου, αλλά ούτε και ΓΑΠ.

Θέμα3. Δεν πάει άλλο! Δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Φύγετε πριν σας φύγουμε.

Ύστερα , τί; Ποιός;

Αναδιάρθρωση, ελεγχόμενη ή όχι, πτώχευση. Δεν ξέρω τι άλλο, αν ήξερα θα ήμουν ένας από εσάς. Τότε θα λυπόμουν τον εαυτό μου. Εκείνο που εγώ και άλλα 9.999.999 Έλληνες περιμένουν από εσάς (ποιούς;)  είναι να κάνετε κάτ ι  για αυτή την χώρα πριν επαληθευτούν οι γέροντες Παϊσιοι, Αιτωλοί Κοσμάδες, και οτιδήποτε άλλο λαμπρό διαθέτει αυτός ο τόπος. Τότε, το κακό που θα έχετε κάνει θα είναι διπλό και τριπλό. Και το κρίμα εξίσου το ίδιο.

Τα χρέος επαχθές. Εύκολη απόδειξη. Αρκεί να αποδείξουμε ποιοί φάγαν τί από τα δάνεια που μας δίναν κατά καιρούς οι δανειστές μας(Έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά τι δίνουν σε ποιόν και για ποιόν σκοπό). Δεν μπορεί να είναι δάνειο για τα κολοκυθάκια και συ, να τα κάνεις  … επιδοματάκια για τα δικά μας παιδιά.

Τώρα τι κάνουμε; Γιατί ο Παπανδρέου σε κάποια στιγμή θα την κάνει. Άλωστε το λέει και ο Καρατζαφέρης. “Ή φεύγει σαν μάγκας μέσα στο καταμεσήμερο, ή την  κάνει μέσα  στα σκοτάδια σαν κλέφτης.”

ΩΡΑΙΑ! Τώρα είμαστε όλοι οι Έλληνες μια καλή … ατμόσφαιρα!

2.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ! 2.000.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ! 2.000.000 ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ. ΙΣΟΝ 6.000.000 Ελληνες. Εργατικό δυναμικό 4.000.000! Οι μισοί πότε πληρώνονται πότε όχι. Οι άλλοι μισοί ζουν με τον φόβο της απόλυσης.

ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΙΚΑ;

Έχω χάσει την μπάλα. Νομίζω πως αλλού πατάω και αλλού πηγαίνω. Ρώτησα τον Παπά της ενορίας. Μου είπε “ Να σου κάνω ένα ευχέλαιο;” Ο καθείς στο είδος του. Εκεί εντοπίζει το κακό χρόνο να έχεις. Έτσι μπορεί να γίνει η κάθαρση και η επαναφορά στην  πρωτέρα “έντιμον” τάξη. Έτσι μου έλεγε η σπιτονοικοκυρά μου κάθε φορά που με πόναγε το κεφάλι μου. “ πές το πάτερ ημών”. Και εγώ το έλεγα. Περνούσε; Δεν ξέρω, νομίζω. Πάντως έλεγα “Ρε άει παράτα με”. Και η ζωή συνέχιζε να ζεί!

Τώρα; Τι γίνεται; Αυτό δεν περνάει με τίποτε. Περιμένω τον Λαζόπουλο για να φτιαχτώ. Παρακολουθώ KONTRA CHANNEL και εκτονώνομαι. Βλέπω ΕΧΤΡΑCHANNEL και χαλαρώνω, ακούω Χάρρυ Κλυνν και ανασταίνομαι. Πάει η γυναίκα μου και ανοίγει MEGA για να δεί τη ζωή της άλλης! Να πάλι ο ΓΑΠ, το μνημόνιο, ο Καμπουράκης, η Τρέμη, ο Πάγκαλος, Καψής, ο Πρετεντέρης και όλα τα καλά παιδιά με όλους τους καλούς βουλευτάδες , υπουργούς.

ΘΕΛΩ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ!

Χαλαρώνω κάπως με τους Ράδιο Αρβύλα, Θέμο Αναστασιάδη. Λίγο, γιατί ξαναρχίζω. Τώρα όμως έχει μόνο μία λύση. Η ΣΠΙΘΑ! Μίκυς Θεοδωράκης! (Κανένας πιο νέος βρε παιδιά;)

είμαστε δυό, είμαστε τρείς, γίναμε χίλιοι δεκατρείς … άστα, μας πέρασε  ο ΓΑΠ στο ΔΝΤ σαν οτομοτρίς.

Την τύφλα στα μάτια μας. Αν πιστεύετε Μπλαβάτσκη, έχω την εντύπωση ότι ο ΓΑΠ μας οδηγεί στη 6η γενιά. Στην γενιά των ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΩΝ μπλα μπλα!  Αλληλούια Έλληνες, θα αντέξουμε άλλη μια γενιά και τα μαύρα κι αλμυρά νερά! Θα βρεθεί νέα Μπουμπουλίνα, νέος Καραϊσκάκης! Θάρθει καινούριος Δευκαλίων!(Την Πύρα την χάσαμε στα τελευταία Σόδομα). Αλί, θα κατάγεστε απ’ τις πέτρες, ώ γαλαζοαίματοι! Χι, Χι Χι (ο χορός).

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.