ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ …


Θα σας απασχολήσω με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία πάλι και για 2η φορά.  Έχω σ’ένα ιστό ανεβασμένη μια Ελληνική σημαία από τις 28 Οκτωβρίου του 2009. Ενώ ετοιμαζόμουν να την κατεβάσω(μια εβδομάδα μετά) άρχισαν να παρελαύνουν διάφοροι και να μου κάνουν παρατηρήσεις με κύρια ερώτηση “Γιατί δεν κατεβάζεις την σημαία; “ Από πείσμα ξεκίνησα, και να που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια την έχω ανεβασμένη εκεί! Δέχομαι βροχή τα πειράγματα (καλοπροαίρετα και μη) γιατί δεν την κατεβάζω.  Προέτρεψα και τον γυιό μου τρία τετράγωνα πιο κάτω να κάνει το ίδιο (απ’ την 25 Μαρτίου και εντεύθεν). Το ίδιο,τον ζάλισαν κι’αυτόν. Και μάλιστα πατροπαράδοτα δεξιοί! Λέω δεξιοί,  γιατί οι αριστερίζοντες με το θέμα αυτό το παίζουν “προοδευτικοί”.

Ρωτώ κάποιον απ’ αυτούς που με ρωτούν.

– Θα σε πείραζε αν ανέβαζα την σημαία του ΠΑΟΚ στην θέση της Ελληνικής;

-Όχι!

Σκέπτομαι πως όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία το 1981, αν λέω αν, τολμούσες να φέρεις αντίρρηση σ’αυτά που σου έλεγε ο νεοσοσιαλιστής, αυτομάτως ήσουν Φασίστας! Η ταμπέλα κολούσε επάνω σου και άντε να την ξεκολλήσεις. Για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αν μιλούσες περί πατρίδας  ήσουν ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ! Είχε αρχίσει να αποτελεί βρισιά και ψόγος. Στην Ελευθεροτυπία του καιρού εκείνου γράφτηκαν από έξυπνους ανθρώπους άρθρα πολλά για την λέξη αυτή. ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ! Δεν την χαρίζω και δεν επιτρέπω σε κανένα να την εκτρέπει, να την παρερμηνεύει.

“…Μεταπολεμικά η εθνικοφροσύνη αποτελείται από δύο συνιστώσες. Η πρώτη είναι η εσωτερική συνιστώσα, η οποία βλέπει εγγεγραμμένες στον γενετικό κώδικα του έθνους τις αξίες της κλασικής αρχαιότητας, στις οποίες υποκλίνεται ο σύγχρονος ελεύθερος κόσμος. Η ιδεολογία του ελεύθερου κόσμου και ο αντικομουνισμός αποτελούν τη δεύτερη, την εξωτερική συνιστώσα της ιδεολογίας των εθνικοφρόνων. Σ’ αυτό το υλικό προστίθενται τα μπαχαρικά της σλαβικής συνωμοσίας και της εξωτερικής απειλής. Σε τελική ανάλυση, η έννοια της εθνικοφροσύνης κληρονομεί από τις συντηρητικές αξίες την «ελληνικότητα», την οποία και αναβάπτισε στα ύδατα του αντιολοκληρωτισμού. Η εθνικοφροσύνη αντιτάχτηκε σε κάθε ιδεολογία που μαχόταν τις παραδοσιακές αξίες της Ελλάδας, αλλά ταυτοχρόνως  ταυτίστηκε με τις αρχές του ελεύθερου δυτικού κόσμου.”

(ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Από τον λαό των νομιμοφρόνων στο έθνος των εθνικοφρόνων Η συντηρητική σκέψη στην Ελλάδα 1922-1967)

– ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ giorsiak@yahoo.gr ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – 29/12/2006”

Εδώ είναι θέμα για καθηγητάδες σαν τον κον Γιάνναρο, Πιπερόπουλο κα. Πως ένα σύμβολο πατρίδας και ελευθερίας μπορεί να αποτελεί το πανί του ταύρου. Το χρησιμοποίησε η δεξιά σαν φάρο αντικουμουνιστικό, αντεθνικό και ορμητήριο βασανισμών και ανθρωποκτονιών . Το χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ (επιστημονικά) κατά της δεξιάς. Το χρησιμοποίησε η αριστερά σαν σύμβολο κατά της δεξιάς. Έκαναν τον κόσμο να φοβάται ακόμα και για τα σύμβολά του. Την βάζετε για μία-δύο ημέρες και ύστερα φοβάστε. Τι; Στην Ελλάδα είμαι “Εθνικά φρονώ”! Τι πιο ωραίο και πιο αξιαγάπητο. Το ταυτίσαμε με την Χούντα, δεξιά και τα τοιαύτα. Έ λοιπόν δεν την χαρίζω την λέξη σε κανέναν, όπως δεν χαρίζω κανένα χρώμα σε κανένα κόμμα. Επιτέλους πρέπει εκτός από τους νόμους, να  εφαρμόσουμε και κώδικες δεοντολογικής επικοινωνίας και συμβίωσης. Ζούμε στην Ελλάδα, πρέπει να φοβόμαστε τα σύμβολά της;

Αν είναι αθλητικά όχι, γιατί την σημαία του ΑΡΗ ο γείτονας δεν την κατέβασε εδώ και πέντε χρόνια και κανείς δεν τον ενοχλεί

Εξοστρακίζοντας τον στόχο του άρθρου θα ήθελα να σας πω, πως ο περισσότερος κόσμος έχει άγρια μεσάνυχτα για τα τεκταινόμενα στα πολιτικά, οικονομικά, εθνικά και επί μέρους θέματα. Σου σηκώνεται η τρίχα απ’ την άγνοια και παραπληροφόρηση που υπάρχει. Έτσι εξηγείται το 22,…% και 20,…% των κομμάτων. Κανονικά και εν πλήρη γνώση των περί την Ελλάδα τεκταινόμενων τα ποσοστά αυτά θα ήταν αξιοθρήνητα και οι αξιολογούμενοι για φτύσημο!.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.