OIL PULLING – ΕΛΑΙΟΚΑΘΑΡΣΗ


Λίγοι γνωρίζουν αυτήν την πρακτική, η μετάφραση του όρου ανήκει στην κυρία ArELa από τον ιστοχώρο Ιδεογραφήματα και την ευχαριστώ γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος όρος.

Κύρια πηγή είναι το ακόλουθο site, http://www.earthclinic.com/Remedies/oil_pulling.html

Ισχύει για κάθε ανάρτηση για εναλλακτικές λύσεις ή συμπληρωματικές θεραπείες το ίδιο disclaimer.*

Είναι μια μέθοδος αποτοξίνωσης σε πρώτη φάση του οργανισμού, πρέπει το πρωΐ το πρώτο πράγμα που θα κάνεις με άδειο στομάχι να είναι το oil pulling, πρακτική της Ayurveda.

Βάζεις στο στόμα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή άλλο λάδι, όπως ηλιελαιο ή σησαμέλαιο και χωρίς να το καταπιείς εννοείται από την αρχή μέχρι το τέλος όπου το φτύνεις και πλένεις τα δόντια σου και το στόμα πολύ καλά, το κινείς το μετακινείς το σβουρίζεις  σε όλη την στοματική κοιλότητα, μπρος πίσω, πάνω κάτω όσο πιο αργά και μεθοδικά γίνεται. Αυτό πρέπει να το κάνεις για τουλάχιστον τρία λεπτά για αρχή, γύρω στα εννιά όμως είσαι πολύ κοντά στο στόχο.

Στην αρχή είναι δύσκολο, γιατί το λάδι μαζί με το σάλιο γίνεται πολύ πράγμα μέσα στο στόμα σου και λες δεν θα τα καταφέρω να το κρατήσω άλλο. Με κάθε επανάληψη όμως όλο και πιο εύκολο γίνεται.

Το λάδι μαζεύει όλες τις ουσίες που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρναν τον δρόμο τους για το σώμα σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Μικρόβια, ιοί, τοξίνες όλα αυτά βρίσκονται στο σάλιο, βακτήρια κλπ. αυτό που τελικά έχεις μετά στο στόμα σου είναι ένα μολυσμένο σάλιο με λάδι που πρέπει να φτύσεις και να πλύνεις καλά το στόμα. Το σάλιο /λάδι αυτό πρέπει όταν το φτύνεις να έχει αλλάξει υφή και να έχει ασπρίσει, όσο πιο κοντά στο άσπρο είναι τόσο το καλύτερο, το λάδι να έχει “σπάσει”.

Επειδή δε στην αρχή τις τρεις μέρες ή μέχρι 15 ό,τι σε ενοχλούσε γίνεται πιο έντονο όπως στην ομοιπαθητική είναι θετική ένδειξη, ο οργανισμός το ξεφορτώνεται, δεν διακινείται πλέον στο σώμα σου μέσω των εκκρίσεων των αδένων, το έχεις ξεπλυνει πρωΐ πρωΐ. Γενικά καλό είναι να μην καταπίνουμε τα σάλια μας με το που ξυπνάμε είτε κάνουμε oil pulling είτε όχι, αλλά αμέσως να αποτοξινώνουμε το στόμα μας, με ένα καλό βούρτσιμα γλώσσας και δοντιών και να κάνουμε πλύσεις με ένα ήπιο διάλυμμα.

Με την ελαιοκάθαρση θεραπεύεται πρωτίστως ό,τι στοματικό πρόβλημα έχεις, τα δόντια γίνονται λαμπερά κλπ οι πονόδοντοι μειώνονται, τα ούλα ενισχύοντα. Άμεση επίσης είναι η καλυτέρευση της όρασης.

Μία ώρα μετά την ελαιοκάθαρση επιτρέπεται να πιεις και να φας, όχι πιο πριν.

Καλύτερα να έχουν περάσει 4 ώρες τουλάχιστον από την τελευταία φορά που ήπιες ή/και έφαγες κάτι.

Προσπάθησε να κλείσεις δεκάλεπτο με διαρκή κίνηση του λαδιού στο στόμα, διαρκή όμως, σβούρισμα του λαδιού μπρος πίσω ανάμεσα στα δόντια αριστερά δεξιά.

Δεν το βάζουμε απλά το λάδι στο στόμα και το κρατάμε εκεί μπουκωμένοι επουδενί λόγω! Πρέπει να κινείται το λάδι, συνεχεια, σα να λιγώνεσαι για φαγητό, μαζεύεται σάλιο στο στόμα, αν κάθεσαι με σφιγμένο το στόμα και ακίνητο το λάδι, δεν κάνεις τίποτα.

Το άρθρο αυτό ίσως ανανεωθεί εμπλουτιστεί ή διορθωθεί.

*DISCLAIMER
Our readers offer information and opinions on Earth Clinic, not as a substitute for professional medical prevention, diagnosis, or treatment. Please consult with your physician, pharmacist, or health care provider before taking any home remedies or supplements or following any treatment suggested by anyone on this site. Only your health care provider, personal physician, or pharmacist can provide you with advice on what is safe and effective for your unique needs or diagnose your particular medical history.

Διαφήμιση

Περὶ τοῦ/τῆς: Αυτό και το Άλλο

Α όλα κι όλα
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.