Τρία πουλάκια κάθονταν η… εκπαίδευση!


Για οικονομική κρίση ακούμε αλλά για αεροπορικά εκπαιδευτικά ταξιδάκια μαθητών στην Ισπανία μαθαίνουμε. Δηλαδή οι κανακάρηδες των εύπορων οικογενειών βαρέθηκαν στα 17 την Ελλάδα και είπαν να γνωρίσουν και τις ομορφιές της Ιβηρικής. Τι κι αν δεν επισκέφτηκαν ποτέ τους ιστορικούς τόπους της χώρας. Τι κι αν δεν πήγαν στην Ακρόπολη, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, τα οχυρά Μπιζανίου. Ή μήπως η πενθήμερη στη Βαρκελώνη είναι “μαγκιά” και στοιχείο ταξικής κοινωνικής χειραφέτησης έναντι των φτωχών παιδιών των δημόσιων σχολείων, που θεωρούν μεγάλη χαρά να ξεσκάσουν για λίγες ημέρες στην Κέρκυρα ή την Κρήτη. Τι να λέμε τώρα για τόνωση της περιφερειακής οικονομίας δια μέσω των μαθητικών εκδρομών.

Αμ το άλλο με το Νόου Κάμπ που το πάτε; Μάλιστα κύριοι. Πως γίνεται μια εκπαιδευτικο-παιδαγωγικού χαρακτήρα μαθητική εκδρομή να περιελαμβάνει και την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπαρτσελόνα, χωρίς μάλιστα να αναγράφεται στο κατατεθημένο πρόγραμμα της εκδορμής. Πόσο είχε το εισιτήριο; Αφήστε το καλύτερα. Προσεγγίζει το βδομαδιάτικο ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα! Και για τους “ζωηρούς” μαθητές που ξεπορτίζουν από το ξενοδοχείο, αντί να τους μεταφέρουν σούμπιτους στους γονείς τους και να τους ρίξουν και μια αποβολή, το μενού περιλαμβάνει 2ήμερη απομόνωση στο πολυτελές ξενοδοχείο, 8km έξω από τη Βαρκελώνη. Αλήθεια με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιου εκπαιδευτικού κώδικα οι καθηγητές μετατράπηκαν σε ανθρωποφύλακες; Οι γονείς των μαθητών το γνώριζαν;

Τι κάνει το αρμόδιο Γραφείο της εκπαίδευσης, το οποίο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει ενημερωθεί και να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του;Απολύτως τίποτα. Ή μάλλον για να μην το “αδικούμε”, δηλώνοντας άγνοια προσπαθεί να υποβαθμίσει (να “σκοτεινιάσει”) το θέμα. Πάντως τα νέα έφτασαν αρμοδίως στο Μέγαρο, ξέρετε εκείνο το πέτρινο κτίριο λίγο πιο πέρα από τη στάση Νερατζιώτισσα, οπότε αναμένεται να τραβηχτούν πολλά αυτιά και θα μείνουν αφόρετα κάποια… ταγεράκια!!! Κι ας βιάστηκαν κάποιες να πάνε στα γεράματα να μάθουν… Αγγλικά!!! Έτσι είναι, όπου φτωχός κι η μοίρα του ή καλύτερα αν έχεις μπαμπά φραγκάτο και κονέ με το αρμόδιο Γραφείο αγοράζεις τα πάντα ή καλύτερα έχεις ασυλία για τα πάντα. Είτε είσαι μαθητής, είτε είσαι καθηγητής. Ακόμα και τα όργανα της εκπαίδευσης. Εκτός όμως από τον Ισπανό γείτονα και τους μπάτσους της Καταλανίας. Οπότε τυχεράκηδες θα το ξανακάνετε του χρόνου το ταξίδι. Μόνο που εκεί οι καθηγητάδες σας δε θα είναι μαζί σας αλλά θα κάνουν πως δεν σας ξέρουν, αφού δε θα πάτε για εκδρομή (με πληρωμένα γι’ αυτούς τα έξοδα) αλλά για να παραστείτε στο εις βάρος σας δικαστήριο. Βλέπετε εκεί οι νόμοι, δυστυχώς ισχύουν.

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.