Να μην προκληθεί πανικός από το νέο μνημόνιο


Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μείωση μισθών και συντάξεων και σε οριζόντιες περικοπές, αλλά θα γίνουν μόνο συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης που θα περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, δεν θα προκαλούν φόβο και πανικό, αλλά θα δίνουν μια νέα δυναμική στη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι η οικονομία θα εισέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από τα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012.

Μεταξύ των στόχων του τριετούς προγράμματος (2012-2015) είναι η μείωση των δαπανών κατά 14 δισ. ευρώ και η αύξηση των εσόδων κατά 9 δισ. ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 16 Μαΐου και θα ψηφισθεί στις αρχές Ιουνίου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΤΕ σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το έλλειμμα του 2011 είναι ακριβώς όπως το είχε υπολογίσει η κυβέρνηση στο τρίμηνο, η υστέρηση εσόδων (1,3 δισ.) έχει να κάνει με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 που η ύφεση ήταν υψηλή (6,6%).

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σήμερα η χώρα στην αγορά ομολόγων πήρε τρεις φορές παραπάνω από ότι ζητήσαμε με επιτόκιο 4,8%, (την προηγούμενη φορά το επιτόκιο ήταν 4,7%), ενώ πρόσθεσε ότι η Πορτογαλία πριν από λίγες μέρες δανείσθηκε με επιτόκιο 5,1%.

Σε ερώτηση για το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα προηγηθεί η κατάρτιση και εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στην κεντρική διοίκηση και μετά θα εξετασθεί τι θα γίνει με τις ΔΕΚΟ.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Να μην προκληθεί πανικός από το νέο μνημόνιο

  1. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ γράφει:

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ; ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.