«Πόρτα» στην Τουρκία και από τους Παλαιστίνιους!


Τελικά, ίσως ο Νταβούτογλου να απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις για τουρκική διαμεσολάβηση, μπας και ανταποκριθεί κανείς, διότι μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι απογοητευτικός…

Αυτή τη φορά η ψυχρολουσία ήρθε από την πλευρά των Παλαιστινίων. Ανώτατο στέλεχος της Φατάχ (Παλαιστινιακή Αρχή) δήλωσε ότι απορρίφθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά πρόταση τουρκικής διαμεσολάβησης για την εξεύρεση λύσης στην εσωτερική παλαιστινιακή σύγκρουση ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς.

Ρόκειται για τον Αζάμ Αλ Άχμαντ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στις διαπραγματεύσεις και την εξομάλυνση με την ισλαμική οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, αποκάλυψε ότι η Τουρκία πρότεινε τη διεξαγωγή συνάντησης μεταξύ του Χαλέντ Μεσάαλ της Χαμάς (διαμένει μόνιμα στη Δαμασκό της Συρίας) στην Κωνσταντινούπολη και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς. 

Στην πρόταση που κατέθεσαν οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι καλύτερη λύση θα ήταν ενδεχομένως η αναβολή των παλαιστινιακών βουλευτικών και προεδρικών εκλογών και στη θέση τους να διεξαχθούν εκλογές για το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο.

Η απόρριψη ήταν μάλλον φυσιολογική εξέλιξη, αφού θα εξέπνεε η θητεία του Αμπάς δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους του να μιλούν για «παράνομο πρόεδρο», υπονομεύοντας τη διαπραγματευτική του ευελιξία.

Ωστόσο, ο Αμπάς, σε μια κίνηση αβρότητας προς τον Νταβούτογλου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τον συνοδεύσει το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όταν αποφασίσει να επισκεφθεί τη Γάζα.

defencepoint

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.