ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ


Γράφει ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας

Μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημονίου που κάποιοι αβασάνιστα υπέγραψαν και αντισυνταγματικά ψήφισαν, δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια ξανασυμβεί.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υπάκουα βουτηγμένη ως το λαιμό στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της τρόικας  με πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ελαφρότητα  κλείνει ιστορικά  Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, για να ακολουθήσουν και άλλα στη συνέχεια σαν συγχωνεύσεις η ότι άλλο, διαλύοντας έτσι βασικές δομές του ΕΣΥ κάτω από το άγχος της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων, αδιαφορώντας τελείως  για τον κοινωνικό πόρο του δημόσιου αγαθού της υγείας, που ιδιαίτερα σήμερα έχει καταστεί πολύτιμος.

Και ακόμα χειρότερα επιτρέπει πολλά άλλα νοσηλευτήρια, όπως και τα δικά μας εδώ στην Πάτρα και την Δ. Ελλάδα, να κλυδωνίζονται και να παραπαίουν, όχι μόνον από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και από σοβαρά προβλήματα στα αναλώσιμα υλικά και στα φάρμακα, με αποτέλεσμα πολλοί νοσηλευόμενοι να βασανίζονται κάτω από  συνθήκες προσβλητικές ενίοτε για την αξιοπρέπεια τους και ανασφαλείς για την υγεία και τη ζωή τους, παρά τις φιλότιμες έως και ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτριών, αλλά και τις όποιες καλές προθέσεις των διοικήσεών τους.

Επειδή όμως αυτή η γραφή έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα και εύκολα μπορεί να κριθεί για αντικυβερνητικό φανατισμό, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ούτε και με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκεί που θα έπρεπε οι συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας.

Σε αυτό όμως το χάλι της σημερινής  πραγματικότητας που έχουν φτάσει τα πράγματα, επί εποχής μάλιστα των έστω και μεταλλαγμένων «σοσιαλιστών» που κάποτε καμάρωναν για το ΕΣΥ «τους»,  δεν έχει υπάρξει ανάλογο εφιαλτικό προηγούμενο.

Και φυσικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αλλάξει αμέσως.

Όσον αφορά τέλος  τον  συμπαθή και συντοπίτη μας υπουργό της υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που άλλοτε με το «δεν υπάρχει σάλιο», άλλοτε με την…κραυγή του «να πούμε επιτέλους την αλήθεια στον λαό» (και μετά απόλυτη σιωπή) και άλλοτε με το φασίζοντα νεολογισμό  περί «εικαζόμενης συναίνεσης»!!! για τις μεταμοσχεύσεις μας έχει  μαυρίσει τους ορίζοντες, του οφείλουν μια τελευταία κουβέντα σαν παραίνεση αυτές οι σκέψεις.

Αλλάξτε ΤΩΡΑ πολιτική κύριε υπουργέ, γιατί η δημόσια υγεία και το κοινωνικό της αγαθό δεν μπορεί να λογαριάζεται με αριθμούς και λογιστικές ασκήσεις  επί χάρτου—έστω και γραμμένες  από ακριβά mont blanc,  αλλά με τους φτωχούς ανθρώπους λογαριάζεται που φοβούνται και προσεύχονται στις δύσκολες στιγμές τους στα δημόσια νοσοκομεία.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.