Με γενικολογίες ο Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο – Τα βασικά σημεία


Με γενικόλογες ανακοινώσεις ολοκλήρωσε την ομιλία του στο σημερινό κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο.

“Αυτό που παρουσιάζουμε ξεπερνά τη δημοσιονομική διάσταση, είναι ο οδικός χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας” είπε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ υπογράμμισε ότι η εξιδείκευση των μέτρων θα γίνει μετά το Πάσχα, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υπολοποίηση των στόχων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά στη χώρα παρουσιάζεται τριετής προϋπολογισμός, ενώ η κυβέρνηση κατάφερε το 2010 να κάνει “τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ από χώρα της Ε.Ε.”, λέγοντας ότι ” το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα προσελκύει επενδύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα της χώρας, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να βάζει τέλος στο χάος! Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες στο 44% του ΑΕΠ μέχρι το 2015

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα

– Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη

– Την ανάπτυξη

– Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος

Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός, ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως η μάχη αυτή είναι σε δύο μέτωπα, αυτό της αξιοπιστίας -την οποία κατάφερε να ξανακερδίσει η κυβέρνηση- και των μεταρρυθμίσεων.

“Το πρόβλημα θα λυθεί με αναδιάρθρωση όχι του χρέους αλλά της χώρας, ακόμη και αν το χρέος μηδενιζόταν, αν δεν αλλάξουμε, θα βρεθούμε πάλι σε δύσκολο σημείο είπε ο πρωθυπουργός, ενώ η χώρα αλλάζει οριστικά τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.

Όπως είπε, ”η αξιοποίηση της περιουσίας και η όποια  αποκρατικοποίηση εντάσσεται στην αναπτυξιακή λογική”, ενώ “σε κάθε περίπτωση στόχος η δημιουργία νέων θέσων εργασίας και ευκαιριών απασχόλησης”.

Τέλος, ανέφερε ότι: ”Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα οριστικά, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος.”

Παρακολουθήστε εδώ ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 13.00.

Εκεί αναμένεται να μιλήσει και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέβαλε για λίγες ώρες την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Στα ύψη τα spreads πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, νέο ρεκόρ για τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας στις 1.147 μονάδες.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.