Νέο Μνημόνιο, πιο σκληρό


Νέο Μνημόνιο, σκληρό, μεσοπρόθεσμο και με μέτρα που δεν αντέχει καμιά κοινωνία, απαιτεί η τρόικα, μέσω του προγράμματος σταθερότητας μέχρι το 2015. Οι απαιτήσεις των δανειστών μας, ασχέτως που θα πάει η υπόθεση της αναδιάρθρωσης, είναι τόσο σκληρές που δεν αντέχονται ούτε καν κι από αυτή την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έθεσε το εξής δίλημμα στην κυβέρνηση: Ή κόβετε κι άλλο το κράτος ή πάτε σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Κι όταν εννοούν κράτος τονίζουν τη δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως και πάνω από 200.000. Αυτό πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο. Με ψαλίδι στους συμβασιούχους, αύξηση του ποσοστού 1 προς 5 σε 1 προς 7, μετατάξεις έστω και αναγκαστικές.

Ζητούν επίσης νέο μεγάλο μαχαίρι στην Παιδεία και την Υγεία, δύο τομείς που ήδη έχουν στεγνώσει. Νοσοκομεία και σχολεία και σχολές κλείνουν λόγω έλλειψη χρημάτων, αλλά η τρόικα θέλει μόνιμο ψαλίδι, άρα και μόνιμα λουκέτα. Και πώς να ανακοινώσει τώρα ο πρωθυπουργός μειώσεις σε Παιδεία και Υγεία; Πρέπει να βρει λέξεις – κλειδιά που θα θολώσουν τα νερά. Εξορθολογισμός κονδυλίων, στοχευμένη δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία αλλά μόνο για όσους πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια είναι ορισμένα από τα κόλπα που θα χρησιμοποιηθούν.

Από την άλλη, η κυβέρνηση πιέζεται σφόδρα από τους τροικάνους για πραγματικές αποκρατικοποιήσεις, γενικό ξεπούλημα δηλαδή, ακόμη και ακίνητης περιουσίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι για τις ΔΕΚΟ που θα πουληθούν, οι υπάλληλοι πρέπει να ξεχάσουν τα προνόμια του δημοσίου και να υπογράψουν συμβάσεις Μεσαίωνα.

Μετατάξεις: Αυτό είναι το μεγάλο θέμα της κυβέρνησης που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Στόχος είναι να φύγουν χιλιάδες υπάλληλοι από την κεντρική διοίκηση, από τις εταιρείες που θα πουληθούν όπως οι μεταφορές, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ και άλλες, σε υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη. Οι δήμοι είναι αυτοί που πιέζουν για προσωπικό, αλλά φανταστείτε να ζητήσει σκουπιδιάρη και να τους στείλουν… χειριστή τρένου.

Όπως και να έχει, οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας θα αποτυπωθούν στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Καλό νέο Μνημόνιο δηλαδή, ένα χρόνο μετά το πρώτο που μας σημάδεψε όλους για τα καλά.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.