Το 17% των ενεργών πολιτών έχει αποκλειστεί από τα δάνεια


thumbΤης Μιχαλούς

Σε δυσβάσταχτο ζυγό εν μέσω ύφεσης και πιστωτικής ξηρασίας έχει εξελιχθεί ο “Τειρεσίας” γιατο 17% περίπου των ενεργών πολιτών της χώρας,έχουν μπει στις μαύρες λίστες του διαβόητου διατραπεζικού συστήματος.

Περισσότεροι από 1.700.000 δανειολήπτες και 350 χιλ. νομικά πρόσωπα -ρεκόρ όλων των εποχών- αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες εξαιτίας της κρίσης, και έτσι βρέθηκαν  καταχωρισμένοι στη μαύρη λίστα του “Τειρεσία”.

Έτσι οι οφειλές των ελληνων που βρίσκονται στο κόκκινο διαμορφώνονται στα 26,1 δισ. ευρώ, ενώ εάν σε αυτά προστεθούν και οι ακάλυπτες επιταγές, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ, το συνολικό ύψος των «κόκκινων δανείων» διαμορφώνεται σε 28 δισ. ευρώ.

Εντωμεταξύ εν μέσω κρίσης και χρηματοδοτικής ανυνδρίας οι πάσης φύσεως εκπρόσωποι της κατ΄ ευφημισμόν ονομαζόμενης “δευτερογενούς αγοράς” χρήματος κάνουν χρυσές δουλειές. Απελπισμένοι πολίτες και επιχειρήσεις που καίγονται για ρευστό δανείζονται από αυτές τις πηγές με ετήσια επιτόκια που σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 80%, με το επιτόκιο να κινείται κατά μέσο όρο στο 25%.

topontiki

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.