«Οι Τροϊκανοί»


Σε μια φυσιολογική κατάσταση θα έλεγα καλησπέρα. Δυστυχώς το ‘’καλή’’ έχει πάει περίπατο ενώ η εσπέρα με φέρνει πιο κοντά στην νύχτα, στο σκοτάδι. Μου θυμίζει ότι όλο και πιο πολύ βυθιζόμαστε στο χάος.  Και από χάος, πλέον, τίποτε άλλο.  Αλλά και το χάος δεν το φοβάμαι. Βλέπετε, στην ηλικία μου, μου λένε ότι πιάνω την πέτρα και την στύβω.  Άρα λοιπόν, μου δώσανε δουλειά. Γιατί, και από πέτρες σήμερα τίποτε άλλο.  Πέτρες μας βάλανε μέσα στο σακί το ασήκωτο, που μας δώσανε να κουβαλάμε. Μας είπανε ότι μέσα έχει χρυσάφι, και ότι θα είναι όλο δικό μας όταν έρθει εκείνη η λυτρωτική ώρα που θα το ανοίξουμε. Μα κάποιοι το ξέρουν, κάποιοι όχι, κάποιοι κάνουν πως το ξέρουν και κάποιοι απλά την παλαβή. Και όταν φωνάζεις «μου δώσατε πέτρες αντί για χρυσό» ,σου λένε αυτοί: «Χρυσό θα γίνει. Θα το κάνει η αλχημεία της Τρόικα»

Ποιοί σου το λένε;;; Οι Τροϊκανοί. Αυτοί που στέκονται πίσω από ταμπέλες που τους χαρακτηρίζουν εθνικά!! Και τι αναγράφουν οι ταμπέλες;; Ε, αυτό πλέον είναι διεθνώς γνωστό. TROIKA-GREECE λέει η ταμπέλα!! Δηλαδή, τέρμα το Greece. Τέρμα το Hellas ( όχι ότι υποστηρίχτηκε βέβαια ποτέ). Τώρα μας χαρακτηρίζει η Τρόικα. Άρα;;;  Τροϊκανοί!!!!!!

Αυτοί λοιπόν, οι Τροϊκανοί,  οι αλχημιστές της πέτρας, προσπαθούν να μετατρέψουν τούτη την Λας ( την Ελ-λας), σε Λαντ (land) και από εκεί σε Troika-land. Για να μπορούν τα παιδιά τους να παίζουν αύριο εδώ, με εμάς να είμαστε τα ροδάκια στο ‘’τρένο του θανάτου’’.

Στην προσπάθεια τους αυτή, κάνουν όλες τις διαδικασίες που ορίζει η αλχημεία. Παίρνουν τις πρώτες ύλες (=λα-ός) με το έτσι θέλω και τα ψέματα( …..λεφτά υπάρχουν!!!) και τις βάζουν όλες στο ίδιο καζάνι (…..μαζί τα φάγαμε!!). Μετά αρχίζει το ανακάτεμα!!! Και το χτύπημα με το γουδί. Μέχρι να γίνουν (γίνουμε) σκόνη. Μια αλεσμένη διαλυμένη μάζα, χωρίς συνοχή και ανίκανη για συνάφεια. Μια μάζα από λοξοσπασμένες και ιδιαίτερα κοφτερές μικρές πέτρες, έτοιμες για το επόμενο βήμα (Κερατέα ώρα μηδέν). Πρέπει όμως να ξεκινήσει η αντίδραση, για την νέα μάζα(Κερατέα ώρα μηδέν και 1΄΄). Αυτή που θα αποτελείται από λείες και σφαιρικές πέτρες, ανίκανες να πιαστούν οπουδήποτε. Πέτρες που κυλάνε . Rolling Stones – Who`s driving your plane!!!!

Η μηχανή ετοιμάζεται… Ζεσταίνεται το μίγμα. Οι πέτρες χτυπούν η μία πάνω στην άλλη. Βαράει το σινιάλο. Ένας γλυκός και ήπιος ήχος (Νέα Μέτρα, 15 Απριλίου 2011) ακούγεται. Όλα είναι έτοιμα για το άλλο βήμα.

Αναδιάρθρωση!!!! Πριν λίγες μέρες με ρώτησε ένας φίλος “Τι πιστεύεις ότι είναι αναδιάρθρωση;; Μήπως σημαίνει πτώχευση;;” , και εγώ απάντησα “ Αναδιάρθρωση, δεν είναι πτώχευση. Αυτή έχει ήδη γίνει. Αναδιάρθρωση σημαίνει, να πάρεις την HELLAS και να την «αναδιαρθρώσεις» σε AS-HELL!! “

Τα λέμε, λοιπόν…

Μωυσιάδης Π. Ιωάννης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ «Οι Τροϊκανοί»

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Πετυχημένη η αναφορά σου στους Rolling Stones και στο γνωστό τους τραγούδι. Εξ’ ίσου πετυχημένο το HELL-AS σε –AS HELL– Πάντως κρύβεις μεγάλη πίκρα. Και ποιός στην ηλικία σου δεν νιώθει προδομένος απ’ το τερατούργημα το σημερινό. Να ξέρεις και να το πιστεύεις ότι η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.