Πολιτική Η Κυβέρνηση ζήτησε επιμήκυνση για όλο το χρέος!


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει την αναθεώρηση του χρέους, ο Κώστας Σημίτης την προτείνει ως τη μόνη λύση, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, και η Κυβέρνηση φαίνεται ότι παρασκηνιακά προετοιμάζει το έδαφος για μια κίνηση-έκπληξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Αθήνα έχει υποβάλλει αίτημα προς την τρόικα των δανειστών, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της Ελλάδας, και όχι απλώς και μόνο των δανείων που έχουν δοθεί, και θα δοθούν το επόμενο διάστημα, από τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της Κομισιόν, που αποκαλύπτουν ότι τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και πρόσφατα, τον Απρίλιο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού ελληνικού χρέους, ώστε να ακυρωθούν τα σενάρια μιας καταστροφικής αναδιάρθρωσης, να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, και να μην υπάρξει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται στην παρούσα χρονική συγκυρία να ευνοεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του συνολικού χρέους, καθώς είναι ένα σενάριο το οποίο συνιστά υπόθεση εργασίας, και δεν έχουν προσμετρηθεί επαρκώς οι τυχόν επιπτώσεις που θα είχε στην ευρωζώνη.

statesmen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.