Προς κ. Παπανδρέου: Και όμως, υπάρχει τρόπος να αρχίσει η ανάκαμψη της χώρας


Να έρθουν κάτοικοι από τη Φουκοσίμα να ζήσουν στην Ελλάδα

Να κάνουμε το πρώτο βήμα, για να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία ως χώρα και να ξαναβρούμε την χαμένη μας ηθική ως πολίτες

Μέσα στο δράμα που ζει η χώρα μας, μέσα στην τραγωδία που γιγαντώνεται ελέω ανικανότητας των πολιτικών της, μέσα στην αθλιότητα που αγγίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους, μέσα στον ορυμαγδό της λάσπης που πετάχτηκε κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, όλοι οι Έλληνες κλονιστήκαμε όταν μάθαμε για τον τεράστιο σεισμό της Ιαπωνίας και στη συνέχεια είδαμε την καταστροφή του τσουνάμι να κυλάει ανεξέλεγκτη, χωρίς τίποτε να μπορεί να σταματήσει τους όγκους νερού και φερτών υλών, θερίζοντας ζωές και σπέρνοντας τον όλεθρο.

Κάποιοι από εμάς σκεφτήκαμε: «τουλάχιστον το τέλος σε αυτούς έρχεται σε ελάχιστο χρόνο, ενώ εμείς έχουμε καταδικαστεί σε αργό θάνατο»… Μόνο, που πριν προλάβουμε να τελειώσουμε τις σκέψεις μας, ήρθε η είδηση των πυρηνικών αντιδραστήρων. Ο θάνατος είχε αρχίσει να δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του την Φουκοσίμα. Τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας «βγήκαν» στο νερό και στην ατμόσφαιρα, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω παραμονή ανθρώπων για διάστημα μικρότερο των είκοσι (20) χρόνων, σύμφωνα με τις αισιοδοξότερες εκτιμήσεις Ιαπώνων επιστημόνων.

Ξαφνικά, μία τεράστια περιοχή με ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, κατέστη άκρως επικίνδυνη για παραμονή σε αυτήν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που γλίτωσαν από τον σεισμό και από το τσουνάμι, έμειναν χωρίς σπίτι, αλλά και χωρίς γη για να δουλέψουν και να χτίσουν το μέλλον τους… Συγκλονιστήκαμε με την σκληρή πραγματικότητα, με τις «στροφές» που μπορεί να δημιουργηθούν αναιτιολόγητα(;) στην ανθρώπινη ζωή…

Σαν άνθρωποι, σαν Έλληνες, με τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό ως βαριά μας κληρονομιά, παρά τα όσα μας κατατρέχουν, σκεφτήκαμε πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει στον «αέρα» και ίσως να μπορούσαμε να βοηθήσουμε εμείς. Βέβαια, η Ιαπωνική κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους που έχουν ως πρώτιστο καθήκον τους την κοινωνική παροχή και την εξασφάλιση ικανοποιητικού (στα δικά μας μέτρα, άριστου) επιπέδου ζωής στους πολίτες της χώρας. Είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να αφήσει στην «άβυσσο» τους κατοίκους της περιοχής της Φουκοσίμα.

Σαν Έλληνες, σκεφτήκαμε να προτείνουμε προς κάθε αρμόδιο περιφερειάρχη, υπουργό ή πρωθυπουργό της Ελλάδας:
Να δοθούν χώροι μόνιμης ή μακροχρόνιας εγκατάστασης σε Ιάπωνες κατοίκους τη Φουκοσίμα. Να δοθεί γη για να χτίσουν τα σπίτια τους, να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Δεν έχουμε, πλέον, τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε περισσότερα, αλλά νομίζουμε πως ένα μέρος από όλη αυτή η κρατική γη που στέκει αχρησιμοποίητη μπορεί να προσφερθεί προς την Ιαπωνική κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της να φροντίσει την μεταφορά των πληγέντων Ιαπώνων στην Ελλάδα.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε τίποτε περισσότερο, αλλά με μεγάλη μας χαρά τους προσφέρουμε την καρδιά μας. Συμπάσχοντας μαζί τους, με την τραγωδία που βίωσαν και που συνεχίζουν να βιώνουν, ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση (και οποιοδήποτε αρμόδιο) να προχωρήσει σε μία κίνηση ανθρωπιάς, μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πνεύματος. Ίσως έτσι μπορέσουμε να ανακτήσουμε μέρος της ηθικής μας ως λαού, που με μεγάλη άνεση διέσυρε η πολιτική ελίτ της χώρας μας.

Φυσικά, για όσους σκεφθούν πονηρά, μιλάμε για 20 ή 40 χιλιάδες (το ανώτερο) Ιάπωνες που θα έρθουν στην χώρα μας και θα παλέψουν μαζί μας, για το δικό τους και για το δικό μας αύριο. Δεν αναφερόμαστε σε εκατοντάδες χιλιάδες ή σε εκατομμύρια αγνώστου ταυτότητας λαθρομετανάστες που θα τους δώσουμε γη. Εξάλλου, ξεκαθαρίζουμε πως η δημιουργία κατοικιών και υποδομών μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων, θα είναι κάτι που θα καλύψει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Εμείς, ως πολίτες, ως χώρα, δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτε άλλο, από την πολύτιμη γη μας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

Έτσι, σαν ιστολόγιο, καταθέτουμε μία πρόταση ανθρωπιάς, μία πρόταση που θα αποδείξει πως οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ανήθικοι, δεν είναι λαμόγια, δεν είναι απατεώνες, αλλά σεβόμενοι την ανθρώπινη αξία προσφέρουμε μερικά μικρά κομμάτια γης στους Ιάπωνες που έχασαν τα πάντα και που είναι αναγκασμένοι να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που σκορπά τον θάνατο. Εμείς τους προσφέρουμε την ζωή, τον καθαρό μας αέρα, την γαλάζια μας θάλασσα και την συμπάσχουσα αγάπη των Ελλήνων πολιτών. Αυτά μας έμειναν, μαζί με την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, και αυτά τους προσφέρουμε.

Ζητάμε, λοιπόν, να βρεθούν άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης, περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα και να προσφέρουν γη που ίσως να είναι άχρηστη για άλλους, όμως θα είναι θεμέλιο μίας νέας ζωής για συνανθρώπους μας που πάσχουν…

Μπορείτε κύριοι να είστε άνθρωποι; Αποδείξτε το. Είναι πολύ εύκολο για εσάς να κάνετε πράξη την πρότασή μας. Μάλιστα προς διάθεση γη σας είναι ήδη γνωστή, μέσα από το πρόγραμμα που έχετε εκπονήσει για παραχώρηση γης σε αγρότες… Κάπου θα υπάρχουν και κάποια καλύτερα κομμάτια γης για να δώσετε σε ανθρώπους που την χρειάζονται. Είμαστε βέβαιοι πως εάν προχωρήσετε σε μία τέτοια κίνηση, πολλά θα αλλάξουν για την χώρα μας. Και κυρίως, θα καταφέρετε να αποκαταστήσετε το όνομα και την απολεσθείσα ηθική της Ελλάδας και των Ελλήνων, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τολμήστε, λοιπόν, να αποδείξετε πως είστε ακόμη άνθρωποι, πως είστε ακόμη Έλληνες. Εάν εμείς είχαμε αυτή τη δυνατότητα θα το είχαμε ανακοινώσει και θα είχαμε κάνει ήδη την προσφορά μας στην Ιαπωνική πρεσβεία που βρίσκεται στη χώρα μας… Ελπίζουμε το ίδιο να κάνετε κι εσείς…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν πολύ καλά ξένες γλώσσες, να μεταφράσουν το κείμενο και να το αποστείλουν σε μεγάλα ιστολόγια της Ευρώπης και της Αμερικής. Ας κάνουμε εμείς ένα βήμα για να προωθήσουμε το πραγματικό πρόσωπο των Ελλήνων και όχι το πλαστό και ανήθικο που με περισσή ευκολία μας φόρτωσαν “κάποιοι”…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.