Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς!


Άλλους 18 μήνες χρειάζεται λέει ο υπουργός Οικονομικών για την αναδιαμόρφωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, οι οποίοι είναι κοινό μυστικό πως βρίσκονται σε τραγική κατάσταση…

Δηλαδή μας λέει πως η κυβέρνηση χρειάζεται συνολικά 3 χρόνια για να οργανώσει τους βασικούς μηχανισμούς που φέρνουν έσοδα στο κράτος και μάλιστα σε περίοδο τεράστιας έως και καταστροφικής ύφεσης. Προφανώς δεν ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης εξ αρχής να οργανώσει σωστά τα πράγματα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά ήταν προειλημμένη απόφαση να εντάξουν την χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ και να κόψουν χωρίς έλεος μισθούς και συντάξεις. 

Να μου πείτε εντολές εκτελούν οι άνθρωποι τί ψάχνεις;  Σκοπός του ΔΝΤ είναι να πλήξει την κοινωνία, όχι να οργανώσει σωστά το κράτος. Να δημιουργήσει ένα κράτος κούφιο, χωρίς καμία κοινωνική πολιτική και ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης, όπου όλα θα είναι ιδιωτικά ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε θα ανήκει σε πολυεθνικές! Αν δεν δόθηκε εντολή να αναδιοργανωθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί γιατί να γίνει; δεν είναι η ενδεδειγμένη πολιτική.

Κανείς εγχώριος δημοσιογράφος όμως δεν ασχολήθηκε. Κι όμως η δήλωση αυτή είναι η παραδοχή της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει έστω τα ουσιώδη ώστε να εξυγιάνει, όπως μας λέει ότι θέλει τουλάχιστον, την χώρα.

Το θέμα είναι, έχουν άλλους 18 μήνες στην διάθεσή τους;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία filologos10. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς!

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς « Τόνοι και Πνεύματα ….

  3. Ὁ/ἡ Vag γράφει:

    Καλό θα ήταν σε 18 ώρες … να εγκαταλείψει τη χώρα … γιατί σε 18 μήνες ΔΕΝ θα υπάρχει χώρα…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.