Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την κατάργηση του σχολείου κωφών Αθήνας


Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την κατάργηση του σχολείου κωφών ΑθήναςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΩΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου, κύματος συγχωνεύσεων / καταργήσεων που αφορούν την ειδική αγωγή.

Αν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις, μιλάμε για λουκέτο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας. Ένα σχολείο όπου μορφώνονται τα κωφά παιδιά  και ταυτόχρονα αποτελεί κέντρο αναφοράς για την… Κοινότητα των Κωφών. Ένα σχολείο με πολύτιμη, ανεκτίμητη και αναντικατάστατη προσφορά στην εκπαίδευση.

Υποστηρίζοντας τη δικαιωματική και όχι ευκαιριακή συμμετοχή όλων στην εκπαίδευση καθώς και την ισάξια και ισότιμη συμμετοχή στις δομές της σύγχρονης κοινωνίας θεωρούμε ότι δε θα έπρεπε να συζητάμε για την κατάργηση – συγχώνευση του συγκεκριμένου σχολείου που συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην επίτευξη μιας εκπαίδευσης για όλους. Η ισότιμη συμμετοχή στις κοινωνικές δομές, προϋποθέτει την παροχή εκπαιδευτικής τεχνικής και προσωπικής υποστήριξης σύμφωνα με την κώφωση – βαρηκοΐα καθώς και λήψη μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση τόσο των γονέων όσο και της ευρύτερης κοινότητας τους που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα σε σχέση με την ιδιαιτερότητα που έχουν.

Τα δημόσια σχολεία δεν είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση. Τα πραγματικά αίτια της κρίσης βρίσκονται πολύ ψηλότερα. Οι πραγματικοί ένοχοι, είναι εκείνοι που σήμερα απαιτούν κι άλλες θυσίες, επιβάλλουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία και νοσοκομεία, ενώ από την άλλη, χαρίζουν δις ευρώ στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του αγώνα μας για τη συνολική ανάκληση του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου συγχωνεύσεων – καταργήσεων και του αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο, απαιτούμε  την ματαίωση κάθε σχεδίου για κατάργηση ή συγχώνευση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.