Όσο διαψεύδουν τόσο διαλυόμαστε…


Κατεβάσαμε… ρολά σε χρηματιστήριο και ομόλογα. Σαν τα… κατσίκια πηδούσαν τη Δευτέρα από τα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές, καθώς δεν υπήρχε ούτε ένα διεθνές πρακτορείο (Bloomberg, CNBC, Wall Street Journal) που να μην είχε αναφορά για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Και με δεδομένη την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεχείς διαψεύσεις για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους μάλλον ηχούν σαν επιβεβαιώσεις στα ώτα των ξένων επενδυτών και αναλυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις 5 το απόγευμα, επί συνολικών συναλλαγών 107 εκατ. ευρώ, τα 67 εκατ. ευρώ αφορούσαν το ομόλογο που λήγει τον Αύγουστο του 2011, ενώ μόνο πέντε εκατ. ευρώ αφορούσαν το δεκαετές.

Το spread την ίδια ώρα είχε φθάσει στις 1.111 μονάδες, ενώ πριν είχε κορυφωθεί στις 1.146 μονάδες. Τα Credit Default Swaps 5ετίας έφθασαν στις 1.224, που σημαίνει ότι για κάθε δέκα εκατ. ευρώ ελληνικά ομόλογα χρειάζονται 1,2 εκατ. ευρώ ως κόστος ασφάλισης έναντι μιας χρεοκοπίας.

Στο χρηματιστήριο η εικόνα δεν διέφερε από αυτήν των τελευταίων ημερών : σταδιακή κλιμάκωση της πτώσης και στο τέλος της συνεδρίασης μια «βουτιά», ώστε να μην μένει σε κανέναν η αμφιβολία για την επόμενη ημέρα.
Ο Γενικός Δείκτης έσπασε κάθε όριο, κλείνοντας στις 1.427,49 μονάδες, με πτώση 2,83%.

Η Alpha και η Εθνική αποτέλεσαν το 39%-40% των συνολικών συναλλαγών, με την πρώτη να σημειώνει πτώση 7,49% ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε «βουτιά» 7,20%.

Πτώση 5,55% για την Εθνική, η οποία έκλεισε στα 5,45 ευρώ. «Βουτιά» 6,88% και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι μοναδικές μετοχές που έκλεισαν θετικά ήταν η ΔΕΗ με 1,42% και η Coca-Cola με 0,31%.

Στα 91,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.