Πόρισμα ή επίθεση;


thumb

Από το Μαρικάκι

Θα εξελιχθεί σε πόλεμο η ιστορία με το πόρισμα Ρακιντζή για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ; Γιατί η απάντηση της δεύτερης στο πρώτο και επί της ουσίας και επί της αξιοπιστίας εκείνου που διενεργεί τον έλεγχο ήρθε σε άγριους τόνους.

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ επί της ουσίας του πορίσματος αναφέρει ότι:

–    «Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ  εδώ και 27 χρόνια είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και κοινά υπογεγραμμένων όρων με (ΣΣΕ) και όχι εξ ελευθεριότητας της Επιχείρησης, ώστε να αντίκειται στον Ν.1264 που εκείνο που ήθελε να προστατέψει ήταν τον εκμαυλισμό  των συνδικάτων από δωρεές  (από ελευθεριότητα) των Επιχειρηματιών, των Αφεντικών  και των Διοικήσεων.

–      Τα χρήματα που παίρνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι χρήματα των συναδέλφων μας που αφαιρέθηκαν  από την  χ αύξηση του μισθού τους κατά τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ  και που δίνονται εδώ και 27 χρόνια με όλες τις Κυβερνήσεις και με όλες τις Διοικήσεις.

Εάν κάποιος είναι παράνομος τότε είναι οι Κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις που τα ενέκριναν και ο κ. Ρακιντζής οφείλει να διατάξει έρευνα ενάντια σε όλους τους Υπουργούς Βιομηχανίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας εδώ και 30 χρόνια»!

Επιπλέον η ΓΕΝΟΠ θέτει ζήτημα αξιοπιστίας του προσώπου που διενεργεί τον έλεγχο, εν προκειμένω του ίδιου του Επιθωερητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για «χορηγίες και δωρεές και μάλιστα μετά από πιέσεις και ως αποτέλεσμα συναλλαγής» τις οποίες «δέχεται ο κ. Ρακιντζής» (κεραία κινητής της Vodafone, αλληλογραφία με Αθανασόπουλο για χορηγίες προς τον σύλλογο «Φίλων της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας»).

Εδώ που τα λέμε, μπορεί οι συνδικαλιστές να είναι κάθε άλλο παρά άγιοι, όμως δεν «αμάρτησαν» τώρα, αλλά όλη την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που άκμασε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Το να ασκείς έλεγχο για πρακτικές δεκαετίων την ώρα που βολεύει την κυβέρνηση η οποία κιόλας αναδείχθηκε από την παράταξη που εξέθρεψε τις πρακτικές που ελέγχονται, ε όσο να’ ναι πάσχει σε αξιοπιστία. Το να ανακαλύπτεις «προνόμια» την ώρα ακριβώς που η κυβέρνηση αναζητά ένα πρόσχημα (την επιβάρυνση του Δημοσίου) για το ξεπούλημα μιας στρατηγικής σημασίας και κερδοφόρας ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ και με τον πόλεμο των συμφερόντων της ενέργειας να μαίνεται στο παρασκήνιο, ίσως να μην είναι τίποτε άλλο παρά στοχευμένη επίθεση καλλυμένη πίσω από το υποτιθέμενο κύρος ενός «ανεξάρτητου» πορίσματος….

topontiki

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.