“Δεν αφήσαμε αρνιά στο Γιώργο” …


Καυστικό δημοσίευμα της Xουριέτ

Kαυστικό ή  κατ΄ άλλους χλευαστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Hurriyet”  που με τον τίτλο “Δεν αφήσαμε πασχαλινά αρνιά στο Γιώργο”, εννοώντας φυσικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρεται στην … “επιδρομή” Τούρκων εμπόρων κρεάτων στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και στις μαζικές αγορές αμνοεριφίων από Έλληνες κτηνοτρόφους!

Το πρωτοσέλιδο (!) ρεπορτάζ της εφημερίδας διανθίζεται από μια φωτογραφία ενός προβάτου και επικαλείται στοιχεία βάσει των οποίων Τούρκοι μεγαλέμποροι κυριολεκτικά όργωσαν τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αγόρασαν πάνω από 100.000 αμνοερίφια σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές (Σ.Σ: χαρακτηριστικά αναφέρουν ως μέση τιμή τα 3,70 ευρώ το κιλό).

Αποτέλεσμα, σύμφωνα  με την εφημερίδα, να σημειώνεται  έλλειψη ντόπιων αμνοεριφίων  στην αγορά μας και οι τιμές  να έχουν εκτιναχθεί σε ορισμένα καταστήματα  και σούπερ μάρκετ έως και τα 12 ευρώ το κιλό.

Η “Hurriyet” φιλοξενεί και δηλώσεις Τούρκων χονδρεμπόρων που δηλώνουν ότι προτιμούν τα ελληνικά αμνοερίφια επειδή είναι ποιοτικά και κυρίως προέρχονται από γειτονική – άρα και με λιγότερο κόστος μεταφοράς – χώρα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ “Δεν αφήσαμε αρνιά στο Γιώργο” …

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Τέτοια αμνοερίφια που είμαστε τέτοια τσεκούρια θέλουμε. Σάμπως πρώτη φορά είναι;
    Αν ήξεραν τα αρνιά … ξένες γλώσσες!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.