Τι κρύβεται πίσω από τα 31,6 εκ. στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Από το “Συνδικάτο ενάντια στην σήψη”

Καιρός να αντιληφθούμε τη πραγματική διάσταση της εξαγοράς της διαχρονικής συναίνεσης και αποσιώπησης της ΓΕΝΟΠ στα γεγονότα διαφθοράς των Διοικήσεων της ΔΕΗ και του Ελληνικού Πολιτικού Κατεστημένου.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λοιπόν ενθυλάκωσε 31,3 εκ, ευρώ από το 1999 έως το 2010 από τις εκάστοτε Διοικήσεις της ΔΕΗ. Όμως, κατα το ίδιο διάστημα ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ ξεπέρασε τα 60 δις ευρώ, δες σελ. 8 των Οικονομικών Στοιχείων της ΔΕΗ κατά το 2010
http://www.dei.gr/Images/GR%20REPORT%202010%20FINAL.pdf

Τουλάχιστον το 90% των 60 δις αφορά αναθέσεις έργων και προμηθειών με φωτογραφικές διαδικασίες και πολλές φορές χωρίς διαγωνισμούς στους γνωστούς νταβατζήδες και στους κολλητούς του πολιτικού μας κατεστημένου.

Η Χώρα μας επανειλημμένα σύρθηκε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για τους λόγους αυτούς κυρίως από ξένες εταιρείες που κατήγγελναν τη διαφθορά στη ΔΕΗ και ΤΡΕΙΣ φορές καταδικάστηκε η Ελλάδα χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός, ούτε βέβαια του καθ’ ύλην αρμόδιου Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή που υποκριτικά δήλωνε αναρμόδιος μέχρι πρότονος.
Ούτε ένα δελτίο τύπου από τα πολιτικά μας κόμματα, ή από τη ΓΣΕΕ, τη ΓΕΝΟΠ, κλπ. Αντίθετα, τα αστεράκια της ΓΕΝΟΠ χάρις στη “σιωπή” και τη στήριξη που παρείχαν στη Διοίκηση της ΔΕΗ αναβαθμίζονταν και καταλάμβαναν θέσεις στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και διασφάλιζαν πλουσιοπάροχα προνόμια:

http://olympia.gr/2011/02/14

Ο ταλαίπωρος Παλαιοκρασσάς πίστεψε τον αγώνα του Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων, όμως σκόνταψε στον Σιούφα, ο οποίος τα είχε ήδη βρει με τους νταβατζήδες, που σε πολλές από τις δουλειές τους εμπλέκεται η Αγία Οικογένεια. Ο Σιούφας χορήγησε το 2005 μπόνους στη ΓΕΝΟΠ δήθεν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως αυτό ήταν για να τους εξαγοράσει εναντίον του Παλαιοκρασσά, τον οποίο τελικά εξανάγκασε σε παραίτηση τον Νοέμβριο 2005!

Όλα δούλευαν ρολόι μέχρι που εμφανίστηκε η Τρόικα, που γνωρίζει πολύ καλά το ενεργειακό τοπίο της Ελλάδας. Απαίτησαν λοιπόν σύμφωνα με τις Ευρωπαικές Οδηγίες τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων Μεταφοράς, Παραγωγής και Μεταφοράς Ενέργειας και διαφάνεια στις Προμήθειες της ΔΕΗ.

Στο νέο τοπίο η ΓΕΝΟΠ δεν χωρούσε στο παιγνίδι, αποφασίστηκε λοιπόν η αποδυνάμωσή της. Σ’ αυτό βοήθησε η λαιμαργία των συνδικαλιστών που ζήτησαν έξτρα αποζημίωση για να στηρίξουν τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την Τίνα Μπιρμπίλη στην “κόντρα” τους με την Τρόικα, και τελικά έλαβαν υπό μορφή δανείου το ποσό των 500,000 ευρώ, και μάλιστα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2010, πριν την εκκίνηση της καθιερωμένης πορείας. Από κει ξεκίνησε η πτώση τους….
Την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στις 15 Απριλίου 2011 ακολούθησε η εξευτελιστική δημοσιοποίηση του Πορίσματος Ρακιτζή και η παραπομπή της διαχρονικής χορηγίας της ΓΕΝΟΠ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών…

Είδομεν τελικά τι θα γίνει… Όμως η ουσία θα παραμείνει αναλλοίωτη, το σάπιο πολιτικό σύστημα της Χώρας με 31,3 εκ. Ευρώ εξαγόρασαν τη συναίνεση και σιωπή των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ για δουλειές της τάξεως των 60 δις ευρώ επί μια δεκαετία και πλέον από το 1999 και μετά.
Τα 31,3 εκ. ευρώ είναι μόλις το ένα διακοσιοστό του τζίρου των 60 δις….
Τελικά αυτοί οι συνδικαλιστές αποδείχτηκαν πολύ φτηνοί, αφού μάλιστα απεμπόλησαν και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων τους το 1999 αποδεχόμενοι τον Νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το μάρμαρο θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι εργαζομενοι της ΔΕΗ (ας πρόσεχαν ποιούς ψήφιζαν) και βέβαια ο έλληνας φορολούμενος και καταναλωτής που έχει χρηματοδοτήσει από το υστέρημα του τη δημιουργία της πολύπαθης ΔΕΗ που θα ξεπουληθεί κοψοχρονιάς και μισοτιμής εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη αντίδραση

olympia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.