Δελφίνος, ο “Βασιλάκης Καίλας”!


Ένας από τους δελφίνους που προετοιμάζονται για την επόμενη (σύντομα) ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Φέρελπις πολιτικός, νέος, επικοινωνιακός, κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι συντάχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Τον έβαλαν στο καυτό υπουργείο Εργασίας και έφερε σε πέρας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς πολλούς τριγμούς. Στην κυβέρνηση αυτό του χρεώθηκε θετικά, δηλαδή το χειρότερο νομοσχέδιο μεταπολιτευτικά για τους εργαζόμενους χρεώθηκε υπέρ του κ. Λοβέρδου αφού έτσι ήθελε η πολιτική του Μνημονίου.

Στη συνέχεια του ανατέθηκε το επίσης καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας όπου το χάος ζει και βασιλεύει επί πολλά χρόνια και είναι ενδεικτικό του κράτους – χύμα που έχει στηθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Πάρτι προμηθευτών, πιράνχας λυμαίνονται τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία, οι γιατροί έχουν στήσει το δικό τους κρατίδιο σε κάθε νοσοκομείο, το ΕΣΥ που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έχει καταρρεύσει προ πολλού. Το Μνημόνιο λοιπόν ζητά γενναίες περικοπές στην υγεία, όχι ότι δεν έχει κι άδικο με το χάλι που επικρατεί και με τα λαμόγια που τρώνε από παντού.

Άλλο, όμως να εξοικονομηθούν χρήματα που σήμερα τρώνε οι επιτήδειοι κι άλλο να αποδιαλυθεί το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το τελευταίο αποκούμπι κάθε φτωχού αυτής της χώρας.

Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν ήταν ιδανικός να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Άλλωστε, το είδε και ως πολιτική ανέλιξη. Αν τα κατάφερνε να δείξει στον κόσμο ότι τα πιράνχας της υγείας παύουν να υπάρχουν και τα νοσοκομεία νοικοκυρεύονται, θα είχε «μπόνους» στην μελλοντική εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ.

Σε καμιά περίπτωση όμως, το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Λοβέρδου και της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όλες τις ημέρες αυτές ο υπουργός Υγείας έχει ανοίξει πόλεμο με διοικητές νοσοκομείων και γιατρούς διότι οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία. Ο δε κ. Λοβέρδος και οι φίλοι του λένε το αντίθετο, ότι και υλικά υπάρχουν και κρεβάτια υπάρχουν και όλα λειτουργούν ρολόι.

Δηλαδή τα νοσοκομεία δεν είναι άθλια, δεν υπάρχουν ράντζα, δεν υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και νοσοκόμων και οι ασθενείς περνούν υπέροχα. Μπαίνουν στα νοσοκομεία και είναι σα να μπαίνουν σε… ξενοδοχεία.

Ας τα αφήσει αυτά ο κ. Λοβέρδος κι ας ρίξει μια πραγματική ματιά στα νοσοκομεία. Ούτε ασθενοφόρα υπάρχουν, οι γιατροί συνεχίζουν να παίρνουν φακελάκια για να δεχθούν ασθενείς, οι ελλείψεις είναι πολλές και σημαντικές και μπορεί να κινδυνεύει η υγεία ασθενών. Πολλά νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία είναι ουσιαστικά προθάλαμοι… νεκροτομείων αφού δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Κι επειδή η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω από όλα, πάνω από επικοινωνιακά παιχνίδια και πολιτικές ίντριγκες, ας αφήσει ο κ. Λοβέρδος τον υπέροχο κόσμο που έχει πλάσει αυτός και η κυβέρνησή του. Ας αφήσει τα υπονοούμενα ότι τον χτυπούν τα μεγάλα συμφέροντα. Αν θέλει να καθαρίσει το χώρο της υγείας ας το κάνει, χωρίς επικοινωνιακές πιρουέτες. Πάνω από όλα ας πάψει να κόβει κονδύλια από εκεί που έχουν πράγματι ανάγκη. Ας κόψει λεφτά από τα λαμόγια να τα δώσει στις κλινικές που φυτοζωούν. Και χωρίς τυμπανοκρουσίες όλα αυτά. Ας παραδειγματιστεί από τον αείμνηστο Γ. Γεννηματά που έφτιαξε το ΕΣΥ και έμεινε στην ιστορία γι’ αυτό.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δελφίνος, ο “Βασιλάκης Καίλας”!

  1. Ὁ/ἡ ΕΛΑ, ΝΤΕΕΕΕ γράφει:

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.