Αν είχαμε χάσει σε πόλεμο, θα δίναμε λιγότερα… ενώ τώρα…


Τα 50 δις δεν είναι η σωτηρία αλλά το κόστος της αποτυχίας τους

Ένας αποτυχημένος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και ένας πρωθυπουργός που απότυχε να διαχειριστεί μια κρίση, και στο 5μηνο της θητείας του αφαιρέθηκε, από την ευρωζώνη, η εξουσία για λόγους ασφαλείας. Σε μια δημοκρατική συνειδητοποιημένη χώρα θα είχαν παραιτηθεί. Στην χώρα μας το κόστος της αποτυχίας του μετριέται ελληνική γη και ύδωρ.

Έτσι τα 50 δις δεν είναι η σωτηρία μας αλλά το κόστος της αποτυχίας τους. Η απόζημίωση που θα πληρώσουμε…

Σε λίγες ημέρες στις 3 Μαΐου αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόϊκα έναν κατάλογο με 30 προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο επικοινωνιακά πλασάρεται ως «μεγαλόπνοο και υπερφιλόδοξο» και έτσι στρέφει την κουβέντα από τις κολοσσιαίες ευθύνες τους προς το εάν είναι εφικτό και μπορετό.

Είναι από τις φορές που αναρωτιέται κανείς -και πόσο μάλλον αν μας κοιτά εξ αποστάσεως- εάν ο πιο έξυπνος πολιτικός στην χώρα μας είναι ο κ. Παπανδρέου. Αν οι βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και οι δημοσιογράφοι είναι παντελώς ηλίθιοι.

Αν επιλεχτήκαν τελικά για αυτό τους το προσόν και έτσι αδυνατούν να επεξεργαστούν πολιτική σκέψη, επιλέγοντας μόνο μανιχαιστικά να τάσονται υπέρ ή κατά διαφόρων αποφάσεων. Αν η βαθύτερη ανάλυση του γίγνεσθαι στην οποία μπορούν να φτάσουν διανοητικά είναι το “καλό» το «φτου κακά» και το “μη τζιζ”!

Αντί λοιπόν σήμερα να μιλάμε για ειδικό δικαστήριο ή ακόμη καλύτερα (και φτηνότερα) για ένα τιμητικό χαρακίρι, φτάσαμε σήμερα να κοστολογούμε ελληνική γη, δημόσιο πλούτο και περιουσία του λαού η οποία και θα δοθεί ως αντάλλαγμα της αποτυχίας τους. Ως αποζημίωση…

Η Πώληση του 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς

Η Πώληση της ΛΑΡΚΟ,

Η επέκταση της σύμβασης για την εκμετάλλευση του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”,

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,

Η ΔΕΗ,

Ο Ιππόδρομος .

Ο ΟΠΑΠ

Η Αγροτική

Σαν να έχουμε χάσει πολεμο…

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.