Είδες η… ΓΕΝΟΠ;


Του Θανάση Νικολαΐδη

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΕΧΕΙ η ΔΕΗ τις διευθυντάρες της, διαθέτει και η ΓΕΝΟΠ τις συνδικαλιστάρες της. Το χρήμα περίσσεψε, η δουλειά λιγόστεψε, τα γραφεία γέμισαν (διοικητικούς) και την τιμή της σώζουν «κρεμασμένοι» εναερίτες και εργαζόμενοι στα κάτεργα του λιγνίτη. Κι αν ο κ. Γενικός με τους διευθύνοντες συμβούλους και τον οδηγό τους δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα χιλιάρικα του μισθού τους, οι συνδικαλιστές βρήκαν άλλο δρόμο. Και χρήμα διαχειρίστηκαν και με τις κυβερνήσεις συγκυβέρνησαν.

Η ανάγκη έβγαλε στη φόρα τη δράση τους. Και τα συνδικαλιστικά τους «ιδεώδη», που έχουν να κάνουν με δανειοδοτήσεις και όχι μόνο. Με τόσο διάφανη διαχείριση κι από τόσο… χρηστούς διαχειριστές, που ο ένας πήγε σπίτι του, ο άλλος χτυπάει στο τραπέζι τη γροθιά (και η γης τον ετρομάζει), κάποια ‘μοβόρικα στελέχη βροντοφωνάζουν «θα περάσουν πάνω απ’ τα πτώματά μας) και ακολουθεί η μάζα με τα πανό.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για κινητοποιήσεις και δεν… ντρέπονται. Απειλούν με 48/ωρες απεργίες και ίσως μας (ξανά)αλλάξουν τα φώτα. Χωρίς ακόμα να’ χουν δώσει λογαριασμό για τα εκατομμύρια που τους «δάνεισαν» για τα… μέλη, με τα φορολογικά των συνδικαλιστών στο σκοτάδι, απαιτούν απ’ τη ΔΕΗ και, βέβαια, με τα ομαδικά πυρά τους κατά του κ. Ρακιντζή.

(ΚΑΙ) αυτά, λοιπόν, τα παλικάρια το παίζουν θεματοφύλακες των κρατικών δικαιωμάτων, κέρβεροι μη γλιστρήσει η ΔΕΗ σε χέρια ιδιωτών(!). Λες και δεν δεινοπάθησαν στα χέρια τους οι ΔΕΚΟ, όλα λειτούργησαν ιδανικά και άρα δεν χρειάζονται αλλαγές. Λες και τους είναι η ρεμούλα άγνωστη λέξη, η διαφθορά δεν άδειασε ταμεία, δεν ξετινάχτηκαν κανονισμοί, δεν παρακάμφθηκαν νόμοι. Να παραμείνει, λοιπόν, η ΔΕΗ στο Κράτος και άρα στα… χέρια τους. Και στη νοοτροπία και την πρακτική συνδικαλιστών που δεν μπορείς να τους πειράξεις και το ξέρουν. Εμείς μόνο να πληρώνουμε ξέρουμε, για να γιγαντωθεί μια κρατική (ακόμα) εταιρεία. Χωρίς να μας φταίει το δημόσιο-οι «λειτουργοί» του μας φταίνε. Ούτε ο συνδικαλισμός-οι συνδικαλιστές.

ΚΙ αν κάποτε τρέλαινε τον πολίτη η ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων κι ήταν αδιανόητο να σου πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια ιδιώτες, σήμερα δεν σοκάρεται κοιτώντας το δημόσιο και το χάλι του. (Και) τη ΔΕΗ των εργαζομένων ανάκατων με κηφήνες και των συνδικαλιστών που τους κουμαντάρουν, σαν να’ ναι η ΔΕΗ τσιφλίκι του μπαμπά τους.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Είδες η… ΓΕΝΟΠ;

  1. Ὁ/ἡ Baggelis konstantinou γράφει:

    θαυμάζω το πατριωτισμό του σχολιαστεί των πεπραγμένων της ΓΕΝΟΠ.
    Δεν γνωρίζετε περί συνδικαλισμού, δεν γνωρίζετε το 1264/82, γνωρίζετε όμως πως ότι έχει να επιδείξει το συνδικαλιστικό κίνημα ως δύναμη κρούσης και αντίστασης είναι η ΓΕΝΟΠ, θέλετε και από πάνω να σας αποδεχτούμε για σωτήρες μας που θα μας σώσετε εσείς και το κράτος των έντιμων επιχειρηματιών, των έντιμων τοκογλύφων, των έντιμων του ιδιωτικού κεφαλαίου, του νεοφιλελευθερισμού γιατί δεν εμπιστεύεστε το Κράτος.
    όμως ότι εμπιστεύεσθε το Κράτος ιδιώτη ή το Κράτος ιδιοκτησία του κεφαλαίου και των κομμάτων εξουσίας, αυτό το βρίσκετε πολύ αξιόλογο και πολύ αξιοπρεπές, ώστε μέσα από την κατευθυνόμενη κριτική σας, να μας πείσετε ότι είναι και πρέπον και αναγκαίο.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.