ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στην πλάτη της Ελλάδας


ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ, ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩ

Παίξαμε το παιχνίδι του Ομπάμα και σε ανταμοιβή αναδιάρθρωση τον Οκτώβρη με επιμήκυνση 30 χρόνια

Άγριος πόλεμος διεξάγεται πάνω στο «πτώμα» της Ελλάδας. Από τη μια μεριά τα «θηρία», οι αγορές και οι κερδοσκόποι, και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με επικεφαλής τη Γερμανία.
Τα αδηφάγα «θηρία» θέλουν να γίνει τώρα «ελεγχόμενη χρεοκοπία»-αναδιάρθρωση με κούρεμα, για να πληρωθούν τα CDS, τα στοιχήματα που έχουν ποντάρει στην πτώχευση της Ελλάδας και τα υπολογίζουν σε πάρα πολλά! Η Μέρκελ και άλλες χώρες της ΕΕ είναι υπέρ της επιμήκυνσης χωρίς κανένα «κούρεμα», γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα κράτη που έχουν συμμετάσχει στον Μηχανισμό Στήριξης και τη χορήγηση των 110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα είχαν απώλειες. Όπως επίσης απώλειες θα είχαν και οι τράπεζες, γι’ αυτό είναι αντίθετες και σε κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση, αντίθετα είναι υπέρ της επιμήκυνσης.

Η θέση της γερμανίδας καγκελάριου είναι να γίνει η επιμήκυνση τώρα τον Ιούνιο, πριν μπει στο «Σύμφωνο του Ευρώ», γιατί τότε πρώτη η Φινλανδία που αντιδρά, αλλά κι άλλες χώρες είναι ενδεχόμενο να μπλοκάρουν κάθε αλλαγή των αρχικών όρων των δανειακών συμβάσεων. Στην τεράστια πίεση που ασκούν τα «θηρία»-κερδοσκόποι για να εκβιάσουν τη λύση της αναδιάρθρωσης, και να γίνει μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο, εντάσσεται και η εκτίναξη των spread.

Όπως επίσης και επιστρατεύονται πολιτικοί, ξένοι καθηγητές-οικονομολόγοι, εφημερίδες και κανάλια, που με άρθρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις και δήθεν αποκαλύψεις προθέσεων παραγόντων της ΕΕ αλλά και της Ελλάδας, προσπαθούν να καλλιεργήσουν θετικό κλίμα υπέρ της αναδιάρθρωσης. Και φυσικά όλοι αυτοί που επιστρατεύονται δεν το κάνουν με το… αζημίωτο!

Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές και πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, πρωτεύων στόχος είναι το ευρώ και δευτερεύων η Ελλάδα.

Και όπως εδώ και αρκετούς μήνες το «ΠΑΡΟΝ» έχει αποκαλύψει με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από την Αμερική για να χτυπηθεί το ευρώ και ν’ ανασάνει το δολάριο. Και αυτήν την αποστολή την εξετέλεσε στην εντέλεια ο Γιώργος Παπανδρέου, μόνο που αυτό το πληρώνει πολύ ακριβά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, με πρώτες τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις, που καταδικάστηκαν σε συντάξεις και μισθούς πείνας.

Διπλός δηλαδή ο πόλεμος. Μεταξύ των «αγορών» και της ΕΕ, και μεταξύ δολαρίου και ευρώ.

Σε αναγνώριση των καλών υπηρεσιών που προσφέραμε, ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με πηγές που έχουν επαφές με «διεθνή σπίτια» που ασχολούνται με ρυθμίσεις δανείων χωρών, ότι τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα γίνει αναδιάρθρωση (μίνι «κούρεμα») του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση-ρύθμιση αποπληρωμής σε βάθος ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνων! Η Ουάσινγκτον έχει ανοιχτή γραμμή με Βερολίνο, επομένως από πρώτο χέρι γνωρίζει τι «μαγειρεύεται». Αν βέβαια αυτό θα γίνει πράξη, Κυριακή κοντή γιορτή. Το καλοκαίρι θα φανούν τα πρώτα σημάδια…

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τις τρεις χώρες που έχουν μπει στον Μηχανισμό Στήριξης, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία. Όμως για κάθε χώρα θα είναι διαφορετική.

Ως προς τον ορυμαγδό των διαψεύσεων περί αναδιάρθρωσης εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ακόμη και από το ΔΝΤ, αλίμονο αν δεν γινόταν. Θα είχαν αρχίσει τον χορό τα «θηρία».

Ανησυχούν οι τράπεζες

Και εδώ αλλά και στο εξωτερικό, τραπεζίτες, αλλά και οικονομολόγοι, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε αναδιάρθρωση που θα προβλέπει κούρεμα. Θα είναι καταστροφή, είπε πριν από μία βδομάδα σε δήλωσή του ο ένας από τους διαδόχους του Τρισέ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Lorenzo Smaghi. Θα προκαλούσε φυγή καταθέσεων των Ελλήνων σε ξένες τράπεζες, θα αναγκάζονταν να μειώσουν τα δάνεια που έχουν δώσει προς επιχειρήσεις και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν πρόσβαση στη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ο ιταλός τραπεζίτης.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει ότι με την αναδιάρθρωση (κούρεμα και επιμήκυνση) θα αλλάξει το κλίμα, δεν θα υπάρχει το άγχος εξασφάλισης των χρημάτων για την πληρωμή δανείων που λήγουν και των τόκων, που θα στερούν κάθε ίχνος ρευστότητας στην αγορά και η ύφεση θα μεγαλώνει, και ότι έτσι οι τράπεζες θα κερδίσουν και θα αναπληρώσουν τις απώλειες.

το ΠΑΡΟΝ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.