Το θέμα… γέρνει


Του Θανάση Νικολαΐδη

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΤΟ Βατοπέδι ακόμα (αντ)ηχεί στ’ αυτιά μας. Με τους ανθρώπους του, με τους «αγίους» και την αθώωσή τους, με περιουσίες που φτιάχτηκαν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Ο φάκελος έκλεισε, η υπόθεση σφραγίστηκε και η ζωή συνεχίζεται. Με τα ομορφόπαιδα του κοινοβουλίου μας στις θέσεις τους, να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους. Και, βέβαια, το μήνυμα στάλθηκε. «Μην το κουράζετε, κανένας δεν θα τιμωρηθεί. Παραιτείστε τα, τίποτα δεν θα γίνει».

ΞΑΝΑΣΗΜΑΝΕ συναγερμός. Για μίζες και οικονομισιές γύρω από υποβρύχια (που έγερναν). Για τους Γερμανούς (της… Siemens) ήταν μια εμπορική πράξη, για ‘μας ένας τρόπος για να γεμίσουν τσέπες αλητών από υπερτιμολογήσεις (κάτι μας… θυμίζει ο όρος) με χρήμα φορολογουμένων, αλλά η γερμανική Δικαιοσύνη το’ ψαξε κι έβγαλε λαυράκια. Κι εμείς το ψάξαμε. Ξεφυλλίσαμε τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, τσιρίξαμε για τον γάμο του Άκη, διαδηλώσαμε έξω απ’ το σπίτι του και περιμένουμε. Τους «δικαστές» του κοινοβουλίου που θα βγάλουν στο φως την αλήθεια. Με τις εξεταστικές και τις ανακριτικές, αλλά και με το… πάθος τους να μην ψηλαφούν την αλήθεια κι ας βρίσκεται μπροστά τους.

ΑΡΧΙΣΕ το «πανηγύρι», μίλησε ο κ. Τσοχατζόπουλος, κανένας δεν τον διέκοψε, δεν έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις και ο κοινοβουλευτικός χρόνος ροκανίστηκε με άνεση. Ωστόσο, αυτά υπαγορεύει η δημοκρατία και η διαδικασία ξεκίνησε. Μόνο που η «τέχνη» βρίσκεται αλλού. Στο τρικ που θα μετακινήσει το θέμα για να «γέρνει» η υπόθεση, όπως τα υποβρύχια. Αντί να’ ναι οι μίζες και η διαδρομή τους το θέμα, το γύρισαν στις παραγγελίες, στα ΚΥΣΕΑ και τις «εξοπλιστικές» αναγκαιότητες της χώρας.

ΑΡΧΙΣΕ και η φανερή κοκορομαχία για το κρυφό κυνήγι της ψήφου, πέφτουν και πυροβολισμοί. Το θήραμα μπροστά τους, αυτοί ρίχνουν στο βρόντο κι εμείς περιμένουμε. Έγινε φόνος, υπάρχει πτώμα, δολοφόνους δεν βλέπουμε. Τους εξαφανίζουν με τη συσκότιση, θα τους φάει το σκοτάδι. Όπως και την αλήθεια.

ΝΑ τους (υπεν)θυμίσουμε πως το θέμα δεν είναι οι παραγγελίες και οι φανερές υπογραφές. Είναι οι κρυφές μίζες, τα χειροπιαστά χαρτονομίσματα και οι κωδικοί με το φευγάτο χρήμα. Γι αυτές και μόνο ψάξτε, μην έχουμε μιαν απ’ τα ίδια. Αναζητείστε τους κλέφτες και την αλήθεια με το ίδιο πάθος που θα ψάχνατε για έναν που σας ρήμαξε το σπίτι, που σας ξάφρισε το πορτοφόλι.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.