Τσιγάρο και … ΓΑΠ


Κανονικά θάπρεπε να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τέτοιο πρωθυπουργό. Με μια δρασκελιά βρίσκεται σε πέντε χώρες. Με μια ομιλία “πείθει” και νεκρούς ότι αναδιάρθρωση δεν γίνεται με τίποτε ούτε με σφαίρες. Σε μια πρόταση κάνει πέντε σαρδάμ. Και τελικά μόλις ετοιμάζονται  ν’ ανακοινωθούν νέα μέτρα χάνεται για μέρες στην αλλοδαπή για να “πείσει” τους άλλους λαούς να κατέβουν αυτά τα spreads(να που εντρυφήσαμε και στα βαθιά οικονομικά).

Την ανακοίνωση των μέτρων βέβαια θα την κάνει κάποιος άλλος “ανερχόμενος”. Αλλά πρέπει να ήμαστε υπερήφανοι για τον αρχηγό μας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί θα βραβευτεί απ’ την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την συμβολή του στο κόψιμο του τσιγάρου. Γιατί επιμένει στην απαγόρευση στους κλειστούς χώρους. Βέβαια είναι λίγο τραγελαφικό, την στιγμή που Ελλάδα και Κούβα παγκοσμίως κατέχουν την πρώτη θέση στους καπνιστές. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλός ( 70% στις ηλικίες 16 – 25 ετών, από τους οποίους 45 % είναι συστηματικοί καπνιστές ) Πολύ ανησυχητικό είναι, ότι καπνίζει το 37% των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών.

Είδατε πρωτιές; Ο ΓΑΠ μας εξόντωσε! Σαν βραβευμένος όμως, και με το βραβείο της ειλικρίνειας, κάθισε εδώ να αντιμετωπίσεις το τσουνάμι που έρχεται από ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Έφτασε η ώρα για παιδοκτονία ή πατροκτονία. Ο υπουργός οικονομικών στα χαρακώματα με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επί ΝΔ. Τώρα τι γίνεται; Βέβαια το παιχνίδι θα παιχτεί πάλι πάνω στην πλάτη του λαού ως συνήθως και το μάρμαρο θα το πληρώσουν αυτοί που το πληρώνουν συνήθως.

Τα καμπανάκια των ψυχαναλυτών χτυπούν δαιμονισμένα. Οι διαχειριστές της εξουσίας έχουν την προσοχή τους αλλού. Ακούν, σίγουρα ακούν. Τους απασχολούν όμως άλλα και όχι τα προβλήματα του κόσμου που δεν ξέρει τι να κάνει με την ανέχεια και την ανεργία. Έχω την εντύπωση πως παλεύουν πάνω σ’ ένα πτώμα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Και μεις, παίζουμε. Παίζουμε ασταμάτητα. Ας παίξουμε τουλάχιστον με λίγη ικανοποίηση έστω και εικονική. Παίξτε λοιπόν στο  www.greekpayback.com.

Καλή διασκεδαση.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.