Ο μόνιμος αποπροσανατολισμός…


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε από τα Μ.Μ.Ε. μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια που βασίζεται στην ραγδαία κλιμάκωση των spreads,να «πιέζουν» τη Κυβέρνηση να…. λάβει μέτρα για να πεισθούν οι Αγορές…..
Οι Αγορές μπορούν να χαρακτηρισθούν με πολλά ονόματα, όχι τόσο κολακευτικά, αλλά σίγουρα όχι από αφέλεια….Οι Αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσα μέτρα κι αν λάβει η Κυβέρνηση η ύφεση που έχει προκληθεί από την υφιστάμενη πολιτική, πολλαπλασιαζόμενη από τη γενικότερη παγκόσμια αρνητική συγκυρία ,δεν έχει μέλλον….

Οι Αγορές προσπαθούν με αυτή τη κίνηση να πιέσουν τη Γερμανία να εντάξει την χώρα μας στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, κάτι που η Καγκελάριος Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής είχε αρνηθεί κατηγορηματικά…Ουσιαστικά σε ένα κοντινό μέλλον αν δεν ενταχθεί η Ελλάδα στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης με τη λήξη του προγράμματος μένει παντελώς μόνη…. Με την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση από τη σημερινή και με το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη καταλαβαίνει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εγκατάλειψη….
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν όμως οι εταίροι αλλά τι κάνουμε εμείς….Η Κυβέρνηση ακολουθεί τυφλά το νόμο του Μνημονίου, αδιαφορώντας για αυτή την εξέλιξη, κάτι που την καθιστά εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας χωρίς εντολές αλλά το τραγικότερο όλων είναι ότι δεν λαμβάνει τις ενυπόγραφες διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που οι Αγορές έχουν «κλειστές» τις πόρτες με τη λήξη του προγράμματος…

Ο Πρωθυπουργός επιτίθεται γενικόλογα στους κερδοσκόπους αλλά δεν πείθει κανένα ειδικά όταν υποδέχεται το Γκουρού τους μετά Βαΐων και κλάδων…
Το μονοπάτι πλέον αρχίζει να στενεύει υπερβολικά και όλο αυτό σίγουρα δεν είναι καλό…

Ειδικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα δανειστούμε και με υψηλό επιτόκιο είναι το πιο γάργαρο νερό που θα μπορούσε να ρίξει στο μύλο των κερδοσκόπων….
Και γεννάται ξανά και ξανά το ερώτημα: Αυτοί οι άνθρωποι για ποιους δουλεύουν τελικά…;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.