Αυστρία: Σε δημοψήφισμα τυχόν συμφωνία για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ…


Οι δύο πλευρές θα έβγαιναν κερδισμένες από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος ,Αμπντουλάχ Γκιούλ ,κατά τις σημερινές συνομιλίες του με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, στη Βιέννη.

Ανάφερε ότι Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει προσχωρήσει στην Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ αλλά δεν είναι μέλος της και ζήτησε διευκολύνσεις στο θέμα θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες.

Σε σχέση με τα προβλήματα ενσωμάτωσης στην αυστριακή κοινωνία, μεταναστών με τουρκικές ρίζες, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξουν κοινές προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Ο Αυστριακός πρόεδρος αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τόνισε πως πρόκειται για «δύσκολες διαπραγματεύσεις», οι οποίες όμως έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την ΕΕ και οι οποίες θα πρέπει να είναι «ανοικτές και δίκαιες», χωρίς κανείς να μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμά τους, το οποίο, όπως σημείωσε, για συνταγματικούς λόγους, θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Αυστρία, στη βάση σχετικής απόφασης των κοινοβουλευτικών της κομμάτων.

Η Βιέννη ζητούσε και ζητά μόνον μια προνομιακή σχέση για την Τουρκία, αντί της πλήρους ένταξης και τα πέντε κόμματα της αυστριακής Βουλής συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν τον τελευταίο λόγο.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.