Οι υπουργοί δεν εμπιστεύονται πλέον τον «τσάρο»


Αμφιβάλλουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τα μέτρα που προτείνει ο Παπακωνσταντίνου

Μείζον θέμα λειτουργικότητας, εμπιστοσύνης και γενικότερης αξιοπιστίας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, δημιουργεί είδος πολιτικού ζητήματος που πρέπει να λυθεί άμεσα

Ανίκανος ο Παπανδρέου να αντιστρέψει το εις βάρος κλίμα που έχει δημιουργηθεί και κλιμακώνεται επικίνδυνα για την ίδια την χώρα

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δεν κρύβουν πλέον στις μεταξύ τους- αλλά και στις ιδιωτικές συζητήσεις ότι δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στονΓιώργο Παπακωνσταντίνου και πολύ περισσότερο ότι δεν περιμένουν τίποτα από τα μέτρα που ανακοινώνει.

Με δύο λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δημοτικότητα του «τσάρου» στο κομματικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο ναδίρ.

Υπουργοί και τακτικοί συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνουν ότι διατηρούν μεγάλες αμφιβολίες για την επιτυχία των μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής, συμπληρώνοντας πως εδώ και ένα χρόνο το μάρμαρο πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται σε σημείο να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος διαβίωσης. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα (του ενός χρόνου από το Μνημόνιο) οι εισπρακτικοί μηχανισμοί ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατέφευγε στην εύκολη λύση των μειώσεων μισθών και της φορολογίας.

Μάλιστα, μέλη του υπουργικού συμβουλίου συμπληρώνουν ότι πλέον δεν πιστεύουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως συχνά τον έχουν συλλάβει να τους λέει ψέματα και για τον λόγο αυτό αποφεύγουν να συζητήσουν κατ ιδίαν μαζί του για θέματα αρμοδιοτήτων τους, προτιμώντας η όποια συζήτηση είναι αναγκαία να γίνεται δημοσίως ώστε να… υπάρχουν μάρτυρες!

Οι επικριτές του «τσάρου» υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός οικονομικών για μεγάλο χρονικό διάστημα απέκρυψε τις αδυναμίες του «ενοχοποιώντας» τηΛούκα Κατσέλη για την ανυπαρξία ανάπτυξης, αλλά τώρα έχοντας απέναντί του τον- σαφώς σκληρότερο- Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή άμυνας.

Τονίζουν ακόμα ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποιεί συστηματικά συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης- κατονομάζουν ένα κανάλι και τον συντάκτη μεγάλης ημερήσιας εφημερίδας που έχει την επιμέλεια ενός σχολίου και των παραπολιτικών- για να μειώνει τους εσωκομματικούς του επικριτές, ώστε να εμφανίζεται (ο ίδιος) σαν ο μόνος άνθρωπος που προσπαθεί.

Το κλίμα που υπάρχει απέναντι στον «τσάρο» εκφράζεται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και ταυτοχρόνως δίνει απάντηση σε όσους αναρωτούνται για την κριτική που δέχεται και δημόσια πλέον από στελέχη όπως πχ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.