Απόψεις: “Αίσχος: Τα κάνανε «πλακάκια» με τον Ερντογάν”


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ντρέπομαι και θυμώνω με όσα κάνει η κυβέρνηση όχι σαν υπερπατριώτης ή Ελληναράς (που δεν είμαι), αλλά ως ένας απλός Έλληνας που αγαπάει τη χώρα του και δεν μπορεί να τη βλέπει να τον ξεπουλάνε οι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι που μας έχουν προκύψει με την κυβέρνηση του Γιώργου.

Βγήκε ο υπουργός εξωτερικών κ. Δρούτσας και είπε το απίστευτο για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, που εννοείται πρέπει αν ορίσει στο ελληνικό Αιγαίο η κυβέρνηση για να αρχίσουν εκεί οι έρευνες για το πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Δεν χρειάζεται να ορίσουμε την ΑΟΖ. Το θέμα δεν έχει σημασία και είναι απλά της μόδας να το συζητάμε».
Και επειδή σε ένα μεγάλο ποσοστό τη μόδα αυτή για την ΑΟΖ τη δημιούργησα εγώ με τις …
εκπομπές μου στην τηλεόραση και τα κείμενά μου στο newsbomb.gr θέλω να πω τα εξής στον κ. Δρούτσα:

1) Αν κατέβουν αύριο στην περιοχή του Καστελόριζου οι Τούρκοι και στην περιοχή νότια της Κρήτης οι Αιγύπτιοι (δύο περιοχές αποκλειστικά ελληνικές) και αρχίσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες πως θα μπορέσουμε να τους απομακρύνουμε, αφού δεν έχουμε ορίσει τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, αφού περιλαμβάνονται σε αυτά οι δύο περιοχές.

2) Γιατί η Κύπρος εδώ και τρία χρόνια εκλιπαρεί την Ελλάδα να ορίσει τη δική της ΑΟΖ στο Αιγαίο ώστε να εμποδιστεί έτσι η Τουρκία να κλέψει μελλοντικά ελληνικό και κυπριακό ορυκτό πλούτο που βρίσκεται σε αυτή την λεκάνη της Μεσογείου.

3) Γιατί η Ελλάδα θα περιοριστεί να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες στο Ιόνιο (όπως διευκρινίζει το υπουργείο Ενέργειας) και δεν τολμάει να δώσει άδειες για έρευνα στο Αιγαίο, όπου βέβαια καιροφυλαχτούν οι Τούρκοι;

Το χειρότερο από όλο αυτά είναι ότι εμείς είμαστε οι τέλειοι Χατζιαβάτηδες για τους Τούρκους, τα κάνουμε «πλακάκια» με τον Ερντογάν για να τον βοηθήσουμε να επανεκλεγεί και οι Τούρκοι δεν μας επιτρέπουν ούτε καν να μιλήσουμε για τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Απόψεις: “Αίσχος: Τα κάνανε «πλακάκια» με τον Ερντογάν”

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.