Μετά την απολογία του στη Βουλή, ο Γιώργος ξεκινάει και πάλι τα ταξίδια…


Με τη γνώριμή του πλέον ατζέντα, αυτή του ‘οδικού χάρτη’ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσέρχεται σήμερα στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου. Όχι για να τον καταθέσει προς ψήφιση, αφού αυτό πήρε νέα ‘αναβολή’, πιθανότατα για τη 19η Μαΐου, αλλά γιατί οι επίκαιρες ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει στην ‘Ώρα του Πρωθυπουργού’, σχετίζονται άμεσα με αυτόν.

Τόσο η ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τον περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ, όσο και εκείνη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ‘εκποίηση’ του δημόσιου πλούτου, συζητήθηκαν τρόπον τινά χθες σε μία ακόμα από τις πολλές κυβερνητικές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό για την Οικονομία και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τις σχετικές ρυθμίσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ανένδοτος στο θέμα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ κατά 17%, ενώ σε τίποτα δεν κάνει πίσω και από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. Συνεργάτες του δε, τον θέλουν αμέσως μετά την κατάθεση του Προγράμματος στη Βουλή να διαμηνύει στους υπουργούς του ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω δημόσιες -ή και ιδιωτικές πλέον- διαφοροποιήσεις, θυμίζοντας με νόημα την επαναλαμβανόμενη πλέον δέσμευσή του να ‘προχωρήσει με όσους θέλουν και μπορούν’.

Τη χθεσινή σύσκεψη, μάλιστα, δεδομένου ότι δεν προέκυψαν αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μονοπώλησε σχεδόν η αναζήτηση των κατάλληλων εκείνων μέτρων για τα επιπλέον 3,5 δις ευρώ που πρέπει να εξασφαλιστούν εντός του 2011, χωρίς -ει δυνατόν- να ‘πειραχτεί’ η κοινωνική δέσμη μέτρων υπέρ του πολίτη, που προβλέπεται στο Πρόγραμμα. Επενδύοντας δε πολλά στην ανάγκη επενδύσεων στη χώρα, ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του «να πάμε πιο γρήγορα στο θέμα της αδειοδότησης επιχειρήσεων».

Αμέσως μετά την ‘Ωρα του Πρωθυπουργού’ στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με τον οποίο και αναμένεται να συζητήσουν όλα τα ‘φλέγοντα’ ζητήματα στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, την περιουσία της τελευταίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφέρει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λευκάδα και κατόπιν για το Μεγανήσι, όπου και θα συμμετάσχει το πρωί του Σαββάτου στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, με θέμα «Ταξιδεύοντας με τον Καλλικράτη στα Μικρά Νησιά… Προκλήσεις – Προοπτικές», ‘εγκαινιάζοντας’ έτσι και τον νέο κύκλο ταξιδιών, στα οποία επιστρέφει μετά από καιρό.

Και αν αυτό είναι κοντινό και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο κ.Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Όσλο, όπου διεξάγεται Οικονομικό Φόρουμ και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’.

Την ίδια στιγμή, θα έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ηγέτες του εξωτερικού και αντικείμενο την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Για τον ίδιο λόγο αμέσως μετά θα βρεθεί στο Παρίσι, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.