Μπιν Λάντεν…


Του Θανάση Νικολαΐδη

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

 «ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟΣ τέλος, ζήτω η τρομοκρατία». Τέλος και το παγκόσμιο παιχνίδι του αντικομουνισμού που γέννησε πολέμους, συντήρησε μηχανισμούς προπαγάνδας, επιστράτευσε κάθε λογής και τάξεως πράκτορες και χαφιέδες. Ήταν το σύστημα το… καουμπόικο που έφτιαξε σημερινά Γκουαντανάμο για να «πατσίσει» με τα περασμένα «Γκουλάγκ» του αντιπάλου.

ΥΠΗΡΧΕ η τρομοκρατία και τη γιγάντωσαν. Την άπλωσαν παγκόσμια όπως τότε τον «κομμουνιστικό κίνδυνο», για να ανασαίνει βαριά ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά της γης. Απ’ τον πολίτη στη γειτονιά, μέχρι την Ελλάδα που αρματώνεται μη φτάσουν τα τούρκικα μαχητικά στον αττικό ουρανό. Το πείραμα έπιασε, το νέο «όπλο» απέδωσε και χρειάζονταν αρχηγός. Τον βρήκαν (είτε τον «κατασκεύασαν»), τον χρησιμοποίησαν κι ύστερα τον σκότωσαν(;). Όταν ήρθε η ώρα, την ώρα που το πρόβλεπε τα σχέδια.

Ο Μπιν Λάντεν νεκρός με πυρά αμερικανών κομάντος και η ανθρωπότητα… ανάσανε. Έφυγε το βάρος που της πλάκωνε τα στήθια, θα κοιμάται με… ανοικτά παράθυρα, δεν θ’ αγοράζουν όπλα τα κράτη, δεν θα απομιζώνται προϋπολογισμοί, δεν θα υπάρχουν μίζες. Και, βέβαια… λύθηκε η απορία. Για το ποιος εμπνεύστηκε, δρομολόγησε και πέτυχε το γκρέμισμα των «δίδυμων Πύργων» κάτω απ’ τη μύτη των κατασκευαστών τους. Κι αν πολλοί… πονηροί ανά τον κόσμο και ελάχιστοι καχύποπτοι Αμερικανοί δεν πείστηκαν για την «πατρότητα» του κορυφαίου εγχειρήματος, έπρεπε να δουν το κεφάλι του ενόχου διάτρητο από σφαίρες. Και το είδαν!

ΣΤΑ κανάλια το τρόπαιο και ο κ. Ομπάμα να καθησυχάζει την ανθρωπότητα, ποντάροντας στην εκλογική του νίκη. Κι αφού το «τρόπαιο» έκανε τον γύρο της γης και τρόμαξαν… παιδιά, ο Πρόεδρος το’ ριξε στην ανθρωπιά και τα γύρισε. Κι αν, αύριο, θελήσουν να τον βγάλουν απ’ το παιχνίδι, μπορεί να τραβήξουν απ’ το μανίκι τον Μπιν Λάντεν ζωντανό(!). Όλα παίζονται και οι Αμερικανοί μας παίζουν μονότερμα. Τους πάντες. Ακόμα και τους… ανύπαρκτους αντιπάλους που τρέχουν να τους φτάσουν φορώντας την (νεο)καπιταλιστική τους φορεσιά.

Η αντιτρομοκρατία θα ζει όσο ζει η τρομοκρατία. Γιγαντωμένη με φτιαχτούς είτε πραγματικούς Μπιν Λάντεν και σε σκηνικό τρόμου, που τον εξουδετερώνουν βόμβες ΝΑΤΟικές. Όταν και αν χρειαστεί. Και συχνά… χρειάζεται. Με την ανθρωπότητα σαστισμένη ανάμεσα σε πραγματικούς και φτιαχτούς τρομοκράτες.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.