Ας κάνουμε την αρχή και θα βρεθούν οι άξιοι…


Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η Πατρίδα μας χρειάζεται πραγματικά. Εμάς! Όχι κάποιον εμβόλιμο ή/και ξενόφερτο Σωτήρα. Εμάς. Όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργό μας, και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα στα ίσια.

Μη τρώτε το παραμύθι του “μαζί τα φάγαμε” όταν αυτοί τα “τρώνε” κι εμείς ξεχρεώνουμε αλλονών δανεικά δίνοντας 100+ δισ. ευρώ στις τράπεζες κι αναρωτιόμαστε που θα βρούμε λεφτά για τις συντάξεις (τι ειρωνεία αλήθεια), ή του “λεφτά υπάρχουν”, εννοώντας πως “λεφτά για φάγωμα υπάρχουν”, ή του “πρώτα ο πολίτης”, θέλοντας να πουν “πρώτα ας πληρώσει ο πολίτης αυτά που αυτοί έφαγαν κι έχει ο Θεός για τους “φτωχούς” πλην “τίμιους” πολιτικάντηδες της δεκάρας”.

Κάναμε σαν άτομα/άνθρωποι προφανώς κάποιες λάθος επιλογές (όταν ψηφίζαμε, ή/και όταν εθελοτυφλούσαμε, ή/και όταν ανεχόμασταν ψέματα-ψεύτες-απατεώνες, τελευταία δε μειοδότες και εντέλει προδότες ότι “χρώμα” κι αν ήταν/είναι αυτοί) αλλά αυτό δε σημαίνει ούτε πως είμαστε λαμόγια, ούτε πως θα αυτοκαταδικαστούμε αφήνοντας τους πραγματικούς φταίχτες να μας δουλεύουν κι από πάνω πίνοντας στην υγειά του κορόιδου. Ούτε θα γίνουμε σκλάβοι και υπάνθρωποι χωρίς αξιοπρέπεια για χάρη τους. Δεν είμαστε πια τόσο ζώα. Κοιμόμασταν, ναι αλλά σιγά-σιγά ξυπνάμε.

Αντί λοιπόν να κουνάμε για μια ακόμα φορά σημαιάκια κάτω από μπαλκόνια, είναι καιρός να τιμήσουμε τους προγόνους μας και να δείξουμε σε όλους αυτούς τους μπλε και πράσινους “κόκκους” και τα αφεντικά τους εις την αλλοδαπήν πως δε μπορούν πλέον να μας δουλεύουν κατάμουτρα γιατί ούτε μαζί τα δουλέψαμε, ούτε μαζί τα φάγαμε.

Πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά μας πριν είναι πολύ αργά. Η ισχύς εν τη ενώσει, όπως όλοι μας ξέρουμε πλέον και είμαστε πολύ περισσότεροι από όλους αυτούς μαζί. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε, όλοι αυτοί που πραγματικά τα έφαγαν να υποστούν και την ανάλογη τιμωρία.
Τώρα! Όχι κάποτε.
Εδώ! Όχι κάπου.
Φτάνει το καπέλωμα και τα ατελείωτα, ένοχα ψεύδη!
Φτάνουν πια οι συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι στα κρυφά!
Φτάνει πια το σκοτάδι, η τρομοκράτηση και η αναξιοκρατία.
Μας έκλεψαν το μέλλον, τα όνειρά μας, λέρωσαν την αξιοπρέπειά μας, μας έκαναν περίγελο απανταχού 30-40 χρόνια τώρα, και περιμένουν να τους πούμε κι ευχαριστώ από πάνω και να τους τιμήσουμε ως σωτήρες; ΟΧΙ!

Ξέρω πολύ καλά πως όλοι μας αναρωτιόμαστε εάν μπορούμε να κάνουμε πραγματικά κάτι. Όμως η απάντηση όπως συνήθως “κρύβεται” στα πιο απλά πράγματα.

Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή διώχνοντας αυτούς που μας έκλεψαν το σπίτι και βάζοντάς τους φυλακή. Όπως κάνει κάθε νοικοκύρης. Ας βάλουμε στο τιμόνι ανθρώπους που έχουν σα σκοπό να παλέψουν μαζί με όλους εμάς και για εμάς κι όχι απλά για την τσέπη τους. Χρειάζεται να χτίσουμε πάλι αυτά που αυτοί τόσα χρόνια γκρέμιζαν και ξεπουλούσαν. Ας κάνουμε την αρχή λοιπόν. Τόσο απλά. Ας φέρουμε Εμείς, Τώρα, πάλι πίσω το Φως. Για την Πατρίδα και για τα Παιδιά μας. Για να μπορούμε αύριο να τα κοιτάμε στα μάτια και να μη χαμηλώνουμε το βλέμμα.

Γιατί όλοι μαζί κι όχι ο καθένας χώρια μέσα από ένα “μαντρί”, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξουμε
ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΥΓ. Και μη μου πείτε πως δεν υπάρχει ένας μέσα στα τόσα εκατομμύρια που να αξίζει και να μπορεί και πάνω απ’ όλα να είναι Έλληνας πραγματικός, στην ψυχή ωρέ κι όχι τυχοδιώκτης και ξεπουλημένος προδότης. Μωρέ πολλοί υπάρχουν, όχι ένας. Αλλά με όλα αυτά τα λαμόγια που λυμαίνονται δεκαετίες τώρα τη “γέφυρα του πλοίου”, που να πλησιάσουν… Αλλά κι αν πλησίαζαν τι θα κάνανε για ένα λαό που αυτοκαταστρέφεται μπροστά σε ένα χαζοκούτι κουνώντας σημαιάκια κάτω από μπαλκόνια και μοιρολατρεί περιμένοντας τον εκάστοτε χασάπη να διαλέξει πρόβατο από το κοπάδι για σφάξιμο…! Ας τους ανοίξουμε το δρόμο λοιπόν κι ας καθαρίσουμε τη βρώμα και τότε θα βρεθούν και οι ικανοί και οι άξιοι. Και τότε καλοί μου φίλοι…, τότε αυτοί οι ικανοί και άξιοι, οι Έλληνες τω πνεύματι, θα ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν κάτι πραγματικά!

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.