Ποιος λέει αλήθεια για τη δραχμή; Το SPIEGEL, ο Σόϊμπλε ή η κυβέρνηση;


Στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου άρθρου στο SPIEGEL, κ. Κρίστιαν Ράιερμαν, επαναλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά ότι «Είδα την απάντηση του Σόϊμπλε με τα μάτια μου» και επιπλέον σημειώνει «Η δική σας κυβέρνηση έστειλε το ερώτημα για τη δραχμή».

Έπειτα από αυτή τη δήλωση του Γερμανού αρθρογράφου, τρεις εμπλέκονται στο θέμα αυτό (ο πιο πάνω αρθρογράφος, ο κ. Σόϊμπλε και η ελληνική κυβέρνηση) και ένας από τους τρεις λέει ψέματα. Σας παρακαλούμε να απαντήσετε εσείς τι πιστεύετε;

Είτε λέει ψέματα ο Γερμανός αρθρογράφος και τίποτα δεν είδε ως δήθεν απάντηση του κ. Σόϊμπλε, είτε ο κ. Σόϊμπλε έκανε μια απάντηση πάνω σε ανύπαρκτο ελληνικό αίτημα, είτε πράγματι η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα διερεύνησης των επιπτώσεων σε περίπτωση τυχόν αποχώρησης από το ευρώ.

Ποιος λέει αλήθεια; 

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως αυτή η φημολογία αγγίζει τα όρια του εγκλήματος. Οφείλει λοιπόν, ως πρωθυπουργός μιας σοβαρής χώρας και ενός σοβαρού λαού να υποβάλει αμέσως μήνυση στον συντάκτη του άρθρου και αγωγή πολλών εκατομμυρίων στο περιοδικό SPIEGEL, για προσβολή της κυβέρνησης και της χώρας, για βλάβη των ελληνικών συμφερόντων και για ηθική βλάβη του ελληνικού λαού. Έτσι κάνουν οι σοβαρές κυβερνήσεις και δεν κυνηγάνε μόνο μικροκάναλα και blogs.

Θα το κάνει ή όχι; 

Μας έχουν καταντήσει λαό για τα μπάζα. Όποιος γουστάρει παίζει παιχνίδια σε βάρος μας και με τις αγωνίες μας. Μας έχουν κάνει να τρέχουμε δεξιά και αριστερά σαν πανικόβλητη αγέλη, σύμφωνα με τις φήμες που εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα ή ακόμα έπειτα από την όποια φάρσα, είτε αυτή είναι ένα απλό email από οποιονδήποτε που θέλει να κάνει πλάκα είτε είναι κάποιο τηλεφώνημα φάρσα για δήθεν βόμβα, που αναστατώνει καθημερινά τις ζωές μας. Εκεί έχουμε καταντήσει. Κρίμα. Γίναμε λαός ασόβαρος, που δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Και αυτό γιατί εμείς πρώτοι έχουμε παραδώσει τις τύχες μας και τις εξουσίες μας, να τις διαχειρίζεται εν λευκώ ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Επόμενο ήταν.

Την Παρασκευή το βράδυ αναστατώθηκε ολόκληρος ο ελληνικός λαός με την βόμβα που εξαπέλυσε το SPIEGEL, σε σημείο που αν κάτι τέτοιο γινόταν σε ώρα που ήταν ανοιχτές οι τράπεζες, θα σημειωνόταν αγελαίος πανικός.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ποιος θα μας προστατέψει άραγε;;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Ποιος λέει αλήθεια για τη δραχμή; Το SPIEGEL, ο Σόϊμπλε ή η κυβέρνηση;

 1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Την αλήθεια λέει η δραχμή. 31.12.2000 ο μαϊντανός έκανε 50δρχ. 1.1.2001 ο μαϊντανός έκανε 50cents. Λογική Καραγκιόζη. 50 έβαζα 50 βάζω.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γράφει:

  Κανένας δεν μας λέγει ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ( % ) θα χάσουμε με την επιστροφή στην δραχμή 30 ή 40 στα εκατό;;;;;;;; Και με όλη την εκτίμηση και σεβασμό, που σας έχω (Πέτρο Γιώργο Κώστα Χρήστο) είστε μαλάκες!!

  Ρουμπινί: Αναδιάρθρωση ή επιστροφή στη δραχμή.
  —————— Επιστροφή στη *Μ-βλακεία μας….
  Σχετικό θέμα: ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. Πως αναδεικνύεσαι (αναδεικνύονται) σε *Μ-βλάκας.
  Σατυρικά, επιθετικά, αντικειμενικά, και αντιγραφειοκρατικά
  Να τι έλεγα το 1/8/92 (Υποτίμηση της σκληρής δραχμής!)
  Έγκλημα ανικανότητας και ασχετοσύνης.
  Παλιά έλεγα για μαλάκες: ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. Νόμιμη (ένοπλη) ληστεία απ’ την πολιτεία, ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ. Της κρατικής μηχανής η ΑΘΛΙΟΤΗΣ.
  —— ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ——- (Συζητείται για το ΣΚΛΗΡΟ μας νόμισμα! Δεν μας φτάνει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. (Σαδισμός ή εκδίκηση;). Το κράτος μπήκε στις προβληματικές έριξε φαλιμέντο και ξεπουλάει τους Έλληνες στα ξένα νομίσματα και στην εξάρτηση, να επέμβει ο εισαγγελέας για κακή διαχείριση των οικονομικών του κράτους από τους εισαγόμενους οικονομολόγους της λιτότητας. Για ποια οικονομική κρίση μας μιλάτε, (ο ιδιωτικός τομέας πηγαίνει περίφημα) κρίση έχει το μυαλό σας κι απ’ αυτή κινδυνεύουμε. Με ποιο δικαίωμα ο τυχόν άσχετος πολιτικός να ξεπουλάει την Ελλάδα στην εξάρτιση (δάνεια, πώληση ΑΓΕΤ κλπ.) Αγαπητοί ΣΩΤΗΡΕΣ της Ελλάδος, παραδεχθείτε την ασχετοσύνη σας και την ανικανότητά σας για τα θέματα που ΠΑΤΕ να λύσετε, και να σας επιβληθούν κυρώσεις όπως στις μικρό-επιχειρήσεις.
  Ντροπή να ΣΑΣ ΛΕΝΕ τι να κάνετε ΕΟΚ. ΔΝΤ. Μάαστριχ κλπ.
  Γιατί κάνετε ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση και δεν κάνετε ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ πχ. 30% Μη μου πείτε ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα, όταν για το συμφέρον τους άλλα κράτη κάνουν επεμβάσεις, χούντες, παραβιάζουν σύνορα κρατών και κόβουν το ψωμί των λαών για εξοπλισμούς κλπ. χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα, (και θα μου πείτε πως δεν γίνεται).
  ——————–
  Υποτιμώντας την δραχμή πχ.30% ενισχύετε το δολάριο και τα ξένα νομίσματα αντίστοιχος εις βάρος του ελληνικού λαού (τον εκδικείστε; αυτός που σας χειροκροτεί και σας ψηφίζει λόγω βλακείας) ενώ θα έπρεπε να πληρώσετε από την τσέπη σας την ασχετοσύνη και την ανικανότητα σας, (μήπως υπάρχουν μίζες;) έτσι οι μικρό-καταθέτες θα χάσουν από το υστέρημά τους που έχουν στις τράπεζες γύρω στο 30 με 35 τοις εκατό, χώρια ο πληθωρισμός, δηλαδή όσοι έχουν εκατό χιλιάδες, θα χάσουν τριάντα, από ένα εκατομμύριο θα τους μείνουν εφτακόσιες χιλ. και το κακό είναι ότι από αυτά θα ωφεληθούν τα ξένα νομίσματα και όχι το ελληνικό κράτος από την ασχετοσύνη τους. Με την ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση που συζητείται ξανά, (Καρατζαφέρης) πολλά τρισεκατομμύρια θα χάσουν πάλι οι Έλληνες μόνον από καταθέσεις και εν συνεχεία οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και τα φτωχαδάκια από την ακρίβεια.

  ————ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ————-(Της σκληρής δραχμής!) 1/8/92 Κύριε διευθυντά, Σαν μη οικονομολόγος έχω τις παρακάτω ΛΟΓΙΚΕΣ απορίες: Αν οι υποτιμήσεις γίνονται για να γίνουν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ οι εξαγωγές, τότε η γενική υποτίμηση του νομίσματος είναι ηλιθιότης και γίνετε από ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, κομπιναδόρους, τύπωμα νομίσματος χωρίς αντίκρισμα, ή από εισαγόμενους οικονομολόγους του κράτους, του κατεστημένου, ρυμουλκούμενους από ξένα πρότυπα, ΕΟΚ ΔΝΤ κλπ. Και συμμορφώνονται δουλοπρεπώς χωρίς οντότητα γνώμη, ως ζητιάνοι, κράτος κυβερνητικοί κλπ. ταπεινώνοντας τους περήφανους Έλληνας. (32 χιλιάδες δισεκατομμύρια ΧΡΩΣΤΑΤΕ/1996) — ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση, π.χ 30% (Εισαγόμενα εξαγόμενα), φτωχότεροι οι Έλληνες 35% π.χ ένα αυτοκίνητο που το αγοράζαμε 2.000.000 τώρα θα το αγοράζουμε 2.700.000 κλπ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ!!! Γιατί τους ΕΞΑΓΟΝΤΕΣ (παραγωγούς) να τους πριμοδοτούν οι ΕΙΣΑΓΟΝΤΕΣ (καταναλωτές) υπάρχει λόγος; (ας γίνουν ανταγωνιστικοί). — Υποτίμηση ΜΟΝΟΝ στα εξαγόμενα, 30% (χαμηλότερη τιμή πώλησης), φτωχότεροι ΜΟΝΟΝ 17% οι εξάγοντες (αν φορολογηθούν με κάποιον τρόπο οι εισάγοντες 15% κλπ.) π.χ ένα αυτοκίνητο που το αγοράζαμε 2.000.000, πάλι θα το αγοράζουμε 2.000.000 και όχι 2.700.000 μόνον που θα επιβαρυνθούνε με την αντίστοιχη ζημία στο ύψος των εξαγωγών. Ποιόν θα ρωτήσεις: θέλεις υποτίμηση 30% ή 15% (αναγκαίο κακό) και θα απαντήσει 30%; Ένας με στοιχειώδη, (μπακαλική) λογική. ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  Εδώ οι “οικονομολόγοι” που υποτίθεται ότι είναι ειδικοί με σπουδές, (εισαγόμενοι) τα θαλάσσωσαν και κάνανε δύο φορές ΔΙΠΛΗ υποτίμηση (επί ΠΑΣΟΚ) και στα ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ και στα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΟΥ έφτασε στα 35%, ενώ αν σκάμπαζαν θα έφτιαχναν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ 30% και δεν θα έφτιαχναν όλους τους Έλληνες φτωχότερους κατά 35% ανά υποτίμηση, ενώ αν έφτιαχναν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ, και μετά να τα βρίσκαμε μεταξύ τους οι εξάγωντες και οι εισάγωντες (γενική επιβάρυνση 15%). ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ!!! Δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; (Οι οικονομολόγοι γιατί δεν βγάζουν άχνα;) ,Όταν ακούω για οικονομολόγους μου τη δίνει, ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια μου. (Η Ν.Δ θα κάνει πάλι το ίδιο;) Ο Χίτλερ έκανε τον πόλεμο και ζημίωσε την Ελλάδα με 13 δις δολάρια και οι Έλληνες “οικονομολόγοι” πολιτικοί, φάγανε άλλα τόσα από ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ασχετοσύνη, και όμως κατηγορούν οι ίδιοι τον Χίτλερ (δεν θα τους κλείσουν μέσα κανένας εισαγγελέας μόνο από τους Γερμανούς ζητάμε αποζημίωση) και αυτή θα την φάει η ανικανότητα των Ελλήνων οικονομολόγων. Συντελέστικε ένα έγκλημα, 32 τρισεκατομμύρια (1996) χρεοκόπησαν την Ελλάδα, βουλευτές υπουργοί πρωθυπουργοί, όλοι συνυπεύθινοι που για το συμφέρον τους και την προβολή τους σπατάλησαν 32 τρις λόγω Α Ν Ε Θ Υ Ν Ο Τ Ι Τ Ο Σ, αν ήταν να τους στήσουν στα “6 μέτρα” θα παρίσταναν τους υπεύθυνοανεύθυνους και τους καλύπτουν και τους σιγοντάρουν τα Μ.Μ.Ε, και ο ηλίθιος λαός τους θαυμάζει τους ψηφίζει και τους χειροκροτεί
  Αν ρίξω ένα τρις από αυτά που δίνουν για τόκους κάθε χρόνο στην Ελλάδα, θα γίνει Ελβετία *Μ.
  Δεν είναι δυνατόν οι οικονομολόγοι να είναι τόσο *Μ.
  Αν θέλετε βάλτε στο Blogs σας, στη σελίδα σας μία διεύθυνση μου.
  Δεν μιλάω με αμόρφωτους ρυμουλκούμενους και ας είμαι…. (Ένας μορφωμένος αμόρφωτος οικονομολόγος , τελειόφοιτος τεσσάρων τάξεων νυχτερινού δημοτικού…… )
  http://www.tzinis.blogspot.com/ http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr
  *Μ=(μάγκες μαλαγάνες μάπες μαφίες μαλάκες )

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.