Λοβέρδος: Μνημονιακοί όλων των χρωμάτων ενωθείτε…


Γράφει ο Μαγια

Την απόλυτη υποταγή του στα κελεύσματα των θανατηφόρων επιταγών του Μνημονίου εξέφρασε ο Α. Λοβέρδος, την παραμονή της επίσκεψης των Τροικανών στην Αθήνα. Επικαλούμενος την φράση του Γ. Παπανδρέου, πως θα συνεχίσει την μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του, τόνισε ότι ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα, αφού δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Ταυτόχρονα ο πιό συνεργάσιμος και επομένως αγαπητός υπουργός των «αφεντικών» επεσήμανε τις αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής, δηλώνοντας ότι, «εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση», ενώ διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή ζητώντας:

– το κείμενο της επικαιροποίησης του μνημονίου να το υπογράψουν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών και
– να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα 
στοιχεία που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου το σχετικό σχέδιο νόμου να ψηφιστεί μέσα από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Λοβέρδος έκανε ηγετική εμφάνιση, μίλησε σε πρώτο ενικό, χρησιμοποιώντας συνέχεια το “εγώ”. Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε ανασχηματισμό με τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα μνημονιακών (και μόνο) υπουργών, ενώ τάχτηκε υπέρ ενός  νέου πολιτικού εκβιασμού στον Α. Σαμαρά για να ψηφίσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Στόχος οι συστημικές δυνάμεις να συμμετάσχουν την κυβερνητική εξουσία. Υπ’ αυτό το πρίσμα αποκτά ευρύτερη σημασία η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη ότι «η ΝΔ δεν εκβιάζεται».

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια η έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου φούντωσαν τα σενάρια και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο – από τον ανασχηματισμό μέχρι τις εκλογές και την προετοιμασία της επόμενης ημέρας.

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.