Μιχάλης Ιγνατίου: Η επανάσταση των Κούρδων!


Σοβαρές αμερικανικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο κουρδικός πληθυσμός επαναστάτησε…

Σύμφωνα με έγκυρες αναλύσεις τα επόμενα 25 χρόνια η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που ίσως χάσει κομμάτι του εδάφους της.

Η κατάσταση στο τουρκικό Κουρδιστάν τείνει να εξελιχθεί σε… Συρία. Πιστέψτε με, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ όπως και στην χώρα του Ασαντ -την οποία πατρονάρει ο Ταγίπ Ερντογάν- και μην έχετε αμφιβολία γι’ αυτό. Διότι όλες οι πληροφορίες που φτάνουν από την νοτιοανατολική Τουρκία από σοβαρές αμερικανικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο κουρδικός πληθυσμός επαναστάτησε και δείχνει με όλους τους τρόπους ότι δεν αντέχει άλλο την τουρκική καταπίεση.

Βέβαια, είναι ένα σοβαρότατο θέμα το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρονται στις συμπλοκές που είναι καθημερινό φαινόμενο. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι μερικές φορές επικρατεί ο άγραφος «νόμος της σιωπής» που συνήθως επιβάλλουν οι Αμερικανοί στα ΜΜΕ όταν πρόκειται για τους συμμάχους τους, αλλά είναι πεποίθηση πολλών στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι «το θέμα θα σκάσει».

Για να είμαι δίκαιος δημοσιογραφικά το τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ έχει αναφερθεί στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις, όπως και οι εφημερίδες ΝewΥork Τimes και Washington Ρost, αλλά όχι με τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν τα γεγονότα στη Λιβύη και τη Συρία.

Το επιτελείο του Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι ο κουρδικός πληθυσμός δεν είναι απειλή μόνο για τη χώρα του, αλλά και για το κόμμα του. Σύμφωνα με έγκυρες αναλύσεις τα επόμενα 25 χρόνια η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που ίσως χάσει κομμάτι του εδάφους της. Οι Κούρδοι συζητούν το τελευταίο διάστημα με ισχυρό τρόπο το αίτημα της αυτονομίας στο πρότυπο του ιρακινού Κουρδιστάν και οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αυτονομία οδηγεί σε απόσχιση και ανεξαρτησία. Η υλοποίηση του πιθανού αυτού σεναρίου θα αποτελέσει ισχυρότατο κτύπημα στην Τουρκία. Θα καταρρακώσει την υπερηφάνεια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που τις προτάσσουν ως την δύναμη και την ισχύ του Έθνους τους.

Η ακύρωση της απόφασης της Ανώτερης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας, η οποία στις 18 Απριλίου απαγόρευσε σε αρκετούς Κούρδους και φιλοκούρδους πολιτικούς να συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουνίου, είναι μία μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, η οποία μην έχετε αμφιβολία ότι θα συνεχίσει τις διώξεις. Εάν οι Κούρδοι έχουν κέρδη στις εκλογές, όπως αναμένεται, θα αποδειχθεί και έμπρακτα ότι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Τουρκίας, ενώ ενδέχεται η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες να στερήσει στον κ. Ερντογάν την απόλυτη πλειοψηφία των 2/3 στην Εθνοσυνέλευση που του δίνει το δικαίωμα να αλλάξει το Σύνταγμα.

Σε ένα αμερικανικό υπερσυντηρητικό Ινστιτούτο έγινε πρόσφατα νέα «άσκηση επί χάρτου» -η τρίτη σε τέσσερις μήνες- σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν Τούρκοι και Κούρδοι. Οι παριστάμενοι Τούρκοι αντέδρασαν έντονα όταν άκουσαν έναν εκ των Αμερικανών αναλυτών να υπογραμμίζει πως η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να αποδώσει στους Κούρδους τουλάχιστον αυτονομία. Μου περιέγραψαν ότι η αντίδραση οφειλόταν περισσότερο στη διαπίστωση ότι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Τούρκων, που ήταν πάντα οι συντηρητικοί και οι ακροδεξιοί Αμερικανοί, τους εγκαταλείπουν αναγνωρίζοντας ότι οι Κούρδοι ήταν πάντα οι πλέον πιστοί σύμμαχοι -μαζί με τους Ισραηλινούς- στην περιοχή. Αλλωστε, όπως αποκάλυψαν τα έγγραφα του Wikileaks οι Αμερικανοί δεν σταμάτησαν ποτέ τις επαφές τους με τους «τρομοκράτες» του ΡΚΚ…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κακώς βιάζεται να «τσιμεντώσει» τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Πέραν του ότι η διευθέτηση αυτή είναι συνταγή για τουρκοποίηση της Κύπρου, έχει υποχρέωση να λάβει υπ’ όψιν του ότι η περιοχή όπου βρίσκεται η Κύπρος μπορεί να μην είναι η ίδια την επόμενη πενταετία…

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Μου μετέφεραν πως μία κυρία με το όνομα “Αlexandra” (καμία σχέση με τον Αλέξανδρο Ντάουνερ εκτός της κοινής επιθυμίας τους να επαναφέρουν και να επιβάλουν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν), συνομιλεί με τα «σαΐνια» της αμερικανικής πρεσβείας και με καθυβρίζει. Σε ένα από τα τηλεγραφήματα με χαρακτηρίζει ως «αγκάθι στα πλευρά της Αμερικής». Ή έχει τρελαθεί και πρέπει να την στείλουν στην… Αθαλάσσα ή συμβαίνει κάτι άλλο. Ό,τι και να συμβαίνει δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή, την ασφάλεια και το μέλλον της οικογένειας κανενός ανθρώπου. Και ας το λάβει ως προειδοποίηση… Και αυτή και οι βλάκες στην πρεσβεία που μεταφέρουν τους χαφιεδισμούς της ως «αξιόπιστες πληροφορίες» στην Ουάσιγκτον.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Ρωτούσα την περασμένη Κυριακή αν υπάρχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ/ΝGΟ) που δρουν στο νησί χωρίς να έχουν καταθέσει το καταστατικό τους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους στην αρμόδια αρχή της Κύπρου… Έλαβα ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστο αποστολέα, ο οποίος υποστηρίζει πως αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν αποδείξεις… Ακούτε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας;

philenews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μιχάλης Ιγνατίου: Η επανάσταση των Κούρδων!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μιχάλης Ιγνατίου: Η επανάσταση των Κούρδων! « mySatelite

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.