Αυτή είναι η εικόνα για τον Γ. Παπανδρέου μετά τους προχθεσινούς λεονταρισμούς στο υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή που απέναντι στη Μέρκελ, τον Σαρκοζί ακόμη και στον Σόιμπλε δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη αντίδρασης και υποκύπτει στις ορέξεις των ξένων δανειστών, βρήκε να πληρώσει τα σπασμένα στο πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου.
Ενώ ο κόσμος όλος του φωνάζει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του άθλιου Μνημονίου 1 και να μην υποκύψει στο νέο, σκληρότερο Μνημόνιο 2, αυτός ακολουθεί το γνωστό τρόπο της πάπιας και ακολουθεί υποτακτικά αυτούς που χαράσσουν το μέλλον της χώρας, αντί να το χαράσσει ο ίδιος.
Έτσι, στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης αποφάσισε να βγάλει τα απωθημένα του. Στη θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά το κατηγόρησε ότι δεν κυβερνά, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κι εμφανίζεται μια χώρα να είναι χωρίς καπετάνιο, ο Γ. Παπανδρέου έβαλε την προβιά του λύκου. Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε γενικευμένη σύρραξη με τον υπουργό Άμυνας, έπειτα από την τοποθέτηση του τελευταίου που φυσικά φρόντισε να “διαρρεύσει” στο Τύπο τη διαφοροποίησή του η οποία ουσιαστικά ανοίγει νέο κύκλο εσωκομματικού εμφυλίου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός απείλησε με “κόκκινη κάρτα” τον Ευ. Βενιζέλο αν δεν ανακαλούσε αμέσως όσα είπε με αποτέλεσμα να ο υπουργός να σπεύσει να πει πως ότι ανέφερε αφορούσε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο χοντρός καυγάς τελικά έμεινε εκεί, αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλα επεισόδια όσο η κρίση στην κυβέρνηση βαθαίνει. Και μετά από όσα έγιναν πολύ δύσκολα θα ο Ευ. Βενιζέλος θα αναβαθμιστεί στο επικείμενο ανασχηματισμό, αν και θα ήθελε πολύ να μετακομίσει σε πιο “ενεργό” υπουργείο.
http://www.facebook.com/dimitrios.rellos#!/video/video.php?v=1782601325915
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει